Carrefour i la Creu Roja Terrassa recullen material escolar

Les dues organitzacions desenvolupen enguany la sisena campanya "Tornada a l'Escola Solidària"

La Torre
05 de setembre del 2014
La Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja Terrassa recullen avui divendres i dissabte vinent, dies 5 i 6 de setembre, material escolar a l’hipermercat Carrefour Vallès a l’autopista A-18, km. 17,8). Les dues organitzacions desenvolupen enguany la 6ena campanya “Tornada a l’Escola Solidària” arreu de l’Estat. A tot Catalunya, la campanya es desenvoluparà en 24 establiments, mentre que al conjunt de l’Estat, en seran 171.

L’objectiu és reduir l'impacte que suposa l'adquisició de material escolar a l'inici del curs per a les famílies amb escassos recursos econòmics. El compromís de Carrefour amb aquesta iniciativa serà la donació directa de material escolar per valor de 121.000 euros, que se sumaran a la quantitat lliurada pels seus clients arreu de l’Estat. Posteriorment, la Creu Roja s'encarregarà de distribuir el material escolar entre 6.000 menors i joves en situació de vulnerabilitat.
 
A Terrassa, un equip de voluntariat de la Creu Roja de 82 persones recollirà material escolar a Carrefour Vallès, mitjançant diferents torns durant tot l’horari de l’hipermercat. Posteriorment aquests mateixos voluntaris i voluntàries organitzaran el material recollit en lots que seran lliurats als infants en situació de risc d’exclusió social que atén la Creu Roja a Terrassa mitjançant diversos projectes i programes.
 
El material que es recollirà són Llapis, bolígrafs, gomes d’esborrar, maquineta, regla de 20-30 centímetres, quadern de mig foli de mida, retoladors de colors, llapis de colors, bloc de dibuix i motxilla escolar.
 
La darrera edició de la “Tornada a l’Escola Solidària” es va desenvolupar en 168 establiments de Carrefour d’arreu de l’Estat, recaptant un total de 487.794 euros. En el cas de Catalunya, va arribar a 65.319 euros.
 
Enguany, també s’està fent difusió de la campanya a través de les xarxes socials amb els següents hashtags a Twitter: #TornadaEscolaSolidària i #VueltaalColeSolidaria.

La col·laboració entre la Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour
La Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour col·laboren des de l'any 2001, mitjançant diferents iniciatives la finalitat de les quals és contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

El 2011, ambdues institucions van renovar per cinc anys més un conveni de col·laboració, subscrit el 2001, per a l'atenció de persones afectades per emergències i catàstrofes. La Fundació Solidaritat Carrefour també dóna suport al desenvolupament, formació i manteniment dels 18 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) de la Creu Roja especialitzats en intervenció psicosocial. Aquests proporcionen atenció tant a les víctimes de catàstrofes com als seus familiars.

La Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa el grup Carrefour en matèria d'acció social arreu de l’Estat.

Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil 
Paral·lelament a la campanya “Tornada a l’Escola Solidària”, la Creu Roja continua desenvolupant durant tot l’any 2014 l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil. Es tracta d’una gran crida d’ajuda dirigida a empreses, institucions públiques i societat civil per aconseguir el màxim d’esforços i recursos per reforçar els projectes d’alimentació infantil de la institució humanitària. Des del passat mes de maig, quan es va llançar aquesta campanya, ja s’han recaptat 306.918 euros, però l’objectiu és arribar a 1 milió d’euros en un any per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils.
 
Pel que fa a les ajudes distribuïdes, cal destacar que la Creu Roja Terrassa ha augmentat aquest estiu el seu suport alimentari per a la infància en risc. Enguany, dins el Dispositiu d’Estiu s’han beneficiat d’aquestes targetes 405 infants (de 205 famílies). Així, es garanteix la continuïtat de l’ajuda alimentària als infants que ja reben beques de menjador de la Creu Roja en període lectiu.  Durant el curs escolar 2013-2014, la Creu Roja ha proporcionat beques de menjador a 22 alumnes de primària. A més de les beques de menjador per a primària, a secundària la Creu Roja va iniciar el curs 2013-2014 el projecte pilot #Menjarsalinsti (INS MONTPERDUT) amb 31 beneficiaris, que veuen garantida la seva alimentació sana, saludable i equilibrada així com el seu temps d’oci per a l’estudi, l’activitat de lleure i de joc esportiu.
 
Arreu de l’Estat, també està desenvolupant la crida “Ara més que mai” per recollir donacions per poder desenvolupar projectes de lluita contra la pobresa, campanya que es va iniciar l’any 2012 i que ara s’ha perllongat fins al 2015.