La PAH Terrassa, solidària amb l'acampada a Manlleu contra el BBVA

Lluïsa Tarrida
05 de setembre del 2014
Pancarta de suport a l'acampada dels membres de la plataforma d'Osona Foto: PAH Terrassa

Continua el pols entre el BBVA i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’Osona a Manlleu. Ja es compleixen 80 dies, gairebé tres mesos, des que els activistes van decidir acampar a la plaça Fra Bernadí per pressionar el banc perquè acceptés les seves peticions. En el rerefons de tot plegat, cinc drames de famílies amb deutes pendents a causa de la hipoteca. Reclamen a l’entitat bancària la cancel·lació total dels mateixos, via dació en pagament.
 
La protesta de la PAH s’ha intensificat en els darrers dies i s’ha estès a altres oficines del BBVA. Els afectats al·leguen l’immobilisme del banc, que consideren que no ha fet cap pas per solucionar els cinc casos. 

Davant el que la plataforma considera immobilisme, aquest divendres s'ha dut a terme una campanya d'acció massiva per tot Catalunya. Les mostres de suport han arribat també fins al Vallès Occidental. Així, ben d'hora al matí, la PAH Terrassa ha tornat a la feina i ha decidit ocupar l'oficina del BBVA del carrer Major perquè es trobi una solució per les famílies afectades de Manlleu. En aquests moments, diversos membres de la plataforma segueixen presents a l'oficina.
 
L'oficina del carrer Major de Terrassa, ocupada per la PAH Foto: PAH Terrassa