WhatsApp i la confirmació dels missatges

L'aplicació estaria estudiant incloure un sistema de confirmació de lectura dels missatges | WhatsApp estrena la versió del seu web en català.

Jordi Masachs
07 de setembre del 2014
640_1348071585addiccio-whatsapp-slide
640_1348071585addiccio-whatsapp-slide
WhatsApp hauria fet un pas endavant en respondre a una petició llargament esperada i que ja suporta la competència, segons informa Europapress. Així, properament, l'aplicació de missatgeria oferirà la confirmació de què els nostres missatges han estat llegits, cosa que ara no fa i sí que implementen, per exemple, Hiapp o Telegram.

Com funciona ara el sistema de "doble check" de WhatsApp?

Quan enviem un missatge, apareix una marca en verd, al costat del missatge, indicant que aquest ha sortit del nostre aparell. És a dir, s'ha enviat al servidors de WhatsApp. Si apareix una segona marca, significa que el missatge ha estat lliurat al dispositiu mòbil del destinatari. Aquest "doble check", al contrari del què molta gent creu, no indica que el missatge ha estat llegit, simplement que ha estat rebut. El destinatari podria no tenir el mòbil a la mà, o tenir-lo i estar fent una altra tasca, o no obrir el WhatsApp per llegir el què ha rebut. En aquests casos, l'emissor veu una doble marca, però el destinatari, realment, no ha llegit el missatge. La confusió va donar peu fins i tot a un curt-metratge en to humorístic.


Aquest sistema ha estat al centre de la polèmica contínuament i molts usuaris demanen un nou sistema que informi de la lectura del missatge. Defensors del mateix volen tenir una confirmació real de lectura, i els detractors pensen que és una vulneració de la privacitat. Segons les darreres informacions, WhatsApp estaria provant aquesta funcionalitat però es desconeix com i quan serà implementada en la versió definitiva.

D'altra banda, i durant aquest mes d'agost, WhatsApp ha actualitzat el seu web incloent-hi el català, afegint-se a grans companyies com Google, Facebook, Youtube o Twitter en oferir aquesta funcionalitat.