Unes 4.000 persones a la Marxa de Torxes de Terrassa

Una munió de gent ha omplert la plaça Vella de gom a gom i tot el passeig del Comte d'Ègara, on el dissabte vinent a les 17:14 es farà un dels darrers grans assajos de la V

Joan Manel Oller
04 de setembre del 2014
Marxa de Torxes de Terrassa Foto: J.M.O.

La Marxa de Torxes de Terrassa ha reunit prop de 4.000 persones aquest vespre als carrers del Centre de Terrassa. Hi ha hagut més gent que mai que ha repetit amb insistència el càntic tradicional: " In ... inde .. .independència ", amanit amb El Cant dels Segadors i l'Estaca , i algun que altre "Visca la terra..." i "Visca Catalunya lliure". La munió de gent ha omplert la plaça Vella de gom a gom i tot el passeig del Comte d'Ègara, on el dissabte vinent a les 17:14 es farà un dels darrers grans assajos de la V . La Marxa ha estat encapçalada per una estelada gegant portada per nens. Entre els assistents, bona part de la plana major de CiU, força representants d'ERC, l'ex regidora socialista Maria Costa i membres dels Minyons de Terrassa, entre ells el seu president Cesc Poch i dirigents locals d'Òmnium.

La Comissió ciutadana 4 de setembre ha organitzat la quarta edició de Marxa de Torxes en homenatge als Terrassencs assassinats els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713.

El recorregut ha començat a la plaça Vella i ha seguit per la Font Vella, passeig del Comte d'Ègara, carrer del Passeig, Bernat de l'Om, Sant Pau, Cardaire, Sant Pere, placeta Saragossa, Cremat i Gavatxons, amb final a la Torre del Palau, on ha tingut lloc la lectura del pregó de Najoua Mesbahi, activista cultural i social de la ciutat i la cantada de corals. La festa ha estat coronada amb una gran estelada davant del gran edifici històric egarenc. Najoua Mesbahi ha recordat que el camí cap a la independència no serà fàcil, i que des del govern d'Espanya es farà tot i més per aturar-lo.

Abans i durant el recorregut s'ha comptat amb el Ball del Serrallonga, el Drac Baluk-Ashtarok, els Bastoners de Sant Pere, grallers i tabalers i cantaires de corals terrassenques.