S'inicia el curs de monitors de lleure infantil i juvenil

El curs té una durada de 310 hores, repartides en dues etapes, una lectiva de 150 hores i una segona etapa de 160 hores de pràctiques

La Torre
01 de setembre del 2014
El dimarts 2 de setembre començarà un nou curs de monitors i monitores en el lleure, organitzat pel Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa. Aquesta formació permet l’obtenció del títol de monitor o monitora en activitats de lleure infantil i juvenil i s’emmarca dins de la nova normativa de la Generalitat de Catalunya, que regula l’accés a les titulacions exigides per a desenvolupar activitats amb menors de 18 anys. 
 
La superació d’aquest curs permet obtenir el carnet de monitor/a en el lleure atorgat per la Generalitat, i a més, amb la nova normativa, s’obté també un títol oficial de Certificat de Professionalitat, expedit pel Servei d’Ocupació de Catalunya i vàlid a tot l’Estat, com a dinamitzador d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil. 
 
Aquesta novetat posa en relleu la important tasca educativa que porten a terme els esplais i agrupaments escoltes, a través dels seus equips de monitors i monitores titulats. Les entitats de lleure de la ciutat organitzen activitats que ajuden als infants i al jovent a créixer a través del joc. Aquestes entitats esdevenen l’eina perfecta per poder transmetre valors i treballar els hàbits des d’una vessant lúdica. 
 
Aquest curs forma part del Pla de Formació en el Lleure que cada any programa el Servei de Joventut i Lleure Infantil, per tal d’oferir formació especialitzada, cursos i tallers en l’àmbit del lleure educatiu, per a totes aquelles persones que fan activitats amb infants i joves d’entre 3 i 17 anys, o volen rebre aquest tipus de formació. 
 
El curs té una durada de 310 hores, repartides en dues etapes, una lectiva de 150 hores (100 hores presencials i 50 a distància), i una segona etapa de 160 hores de pràctiques. El curs serà impartit per la Fundació Pere Tarrés. Incidint en l’especialització i la formació continuada dels monitors i les monitores dels esplais i agrupaments escoltes terrassencs, s’han aconseguit unes activitats de lleure a la nostra ciutat amb una alta qualitat, que han esdevingut un referent a la província de Barcelona. A més, gràcies a l’obtenció de les titulacions de monitors i monitores, es fomenta la inserció laboral dels joves, col·lectiu amb una taxa de desocupació molt elevada i amb moltes dificultats d’accés a la primera feina. Durant l’any 2013 van assistir als diferents cursos un total de 380 joves.