Leshan, el buda més gran del món

per Romain i Cèlia, 6 de setembre de 2014 a les 05:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El buda Leshan Foto: Romain i Cèlia

Hi ha tot un debat per decidir quin és i on és el Buda més gran del món, i diferents categories dins del concurs: el buda més gran dret, el buda més gran assegut, o el buda més gran estirat… També compta si està a l’interior o a l’exterior, si està fet de fusta, d’argila o d’or, etc. A priori, el de Leshan és oficialment el Buda més gran assegut esculpit a la roca. Sigui o no sigui veritat, el que està clar, és que quan el veus al costat, et sents ben petit.
 
Després de la nostra ascenció a la muntanya Emei Shan, vam fer uns dies de repòs. Com que Leshan només estava a 45 minuts, vam decidir anar-hi a passar el dia.
 
Només arribar, el cap enorme del Buda ens va donar la benvinguda. Per veure’n la resta, s’havia de passar per unes escales que baixen pel costat del cos fins els peus. Una hora i mitja de cua, temps suficient per integrar-se en la societat xinesa…


Podreu seguir les aventures pel món d'aquesta jove parella, en Romain i la Cèlia, a través de La Torre on de forma periòdica escriuran per fer saber on paren, com s'ho fan per sobreviure, què els ha agradat dels llocs que han visitat i quin és el seu proper destí. Per aquells que vulgueu més informació sobre com s'estan preparant o conèixer de més a prop els nostres protagonistes podeu fer-ho també a través del seu blog Le monde qui tourne

 

Arxivat a:
Societat, buda, Xina, Emei Shan, Leshan
Participació