Visa Pour l'Image clou 15 dies exhibint el millor fotoperiodisme

Entre els autors del certamen a Perpinyà hi havia Cristóbal Castro, de La Torre

Redacció
15 de setembre del 2014
Cristóbal Castro amb les imatges publicades a La Torre i exposades a Perpinyà Foto: C.C.

Perpinyà va donar per finalitzat aquest diumenge el Festival Visa Pour l'Image que enguany ha celebrat la 26a edició. S'hi han pogut veure una trentena d'exposicions repartides en 10 espais de la ciutat. Entre els autors, hi ha Cristóbal Castro, fotoperiodista de La Torre.

En aquesta 26a edició, entre les temàtiques escollides, ha destacat la mirada de soldats vietnamites convertits en fotògrafs en un conflicte que es va acabar fa 40 anys així com temes d'actualitat com el moviment Euromaidan a Ucraïna o les atrocitats comeses a la República Centroafricana a mans de les milícies de la Seleka.

Els visitants també han pogut conèixer realitats desconegudes, com és el cas de la línia de ferrocarril rus de més de 4.000 quilòmetres que travessa la zona oriental del país. Amb el títol 'El tren dels oblidats', el fotògraf William Daniels plasma les mancances que viuen els ciutadans a nivell de serveis bàsics. Tenen un tren-hospital que fa parada als pobles un o dos cops a l'any. Destacar també el treball de Sebastián Liste sobre una presó veneçolana controlada pels mateixos presos o els efectes devastadors del tifó que va arrasar Filipines el 2013 deixant 6.000 morts al darrere de la mà del fotògraf Sean Sutton.

La Torre ha figurat entre els mitjans participants al Visa pour l'image Foto: C.C.

Els responsables del certamen reivindiquen la necessitat d'una professió que remou la consciència i que mostra el que passa al món assumint un gran risc.

Galeries de fotos