Llorenç i Agnès, pregoners de la Festa Major de Matadepera

Un cop acabat es procedirà a la inauguració del monument dedicat als gegants

La Torre
29 d'agost del 2014
Llorenç i Agnès Foto: Matadepera.cat

Des del Balcó de l'Ajuntament, i just després del Repic de Campanes, hi haurà el tradicional Pregó de Festa Major de Matadepera. En aquesta ocasió, algú molt especial: els gegants de Matadepera, Llorenç i Agnès, que van tenir un paper molt destacat en l'agermanament entre Matadepera i Mariapfarr, ara fa trenta anys.

Un cop acabat el pregó, es procedirà a la inauguració del monument dedicat als gegants de Matadepera, a la mateixa plaça de l'Ajuntament.

Després, el cercavila. Des de la Plaça de l'Ajuntament, se sortirà  amb la Banda de Matadepera, els Gegants de Matadepera, els Diabòlics d'Ègara, i el grup de Musikkapelle St.Göriapfarr de Mariapfarr.

La Cercavila continuarà per la Carretera de Terrassa, la Plaça de l'Església, el Carrer Sant Joan, el Carrer Ramon Mias, el Carrer Antoni Genescà i la Plaça de Cal Baldiró. Allí s'acabarà amb una Gran Guerra de Confetti.

Com ja se sap, l'acte que dóna el tret de sortida de les festes, encara que no és el primer, és el Pregó. Tradicionalment a Matadepera no es recorre a cap figura pública que vingui de fora com altres municipis, sinó que són destacats matadeperencs els que se n'encarreguen. Aquest any, no serà l'excepció.

I el Pregó anirà a càrrec d'una parella que no s'ha perdut cap Festa Major des que van venir per primer cop al poble, el juny de 1982: els gegants de Matadepera, en Llorenç i l'Agnès. Serà des de la plaça de l'Ajuntament a partir de 3/4 de 8 del vespre i abans de la Cercavila que acabarà a la Plaça de Cal Baldiró amb la Gran Guerra de Confetti.

Els gegants van tenir un paper molt destacat en l'agermanament amb Mariapfarr, i un cop hagin fet el pregó, es procedirà a la iinauguració del monument dedicat als gegants, que estarà instal·lat a la plaça del CAP.

Els pregoners dels darrers anys han estat Isabel Busqueta de Cal Macià (2013), el bomber Ramon Guinjoan (2012), la popular veu de l'Ajuntament Teresina Casas (2011), l'Alcalde de Mariapfarr Franz Doppler (2010), l'alpinista Edurne Pasabán (2009), Antonio Garcia, en 'Pintoret' (2008), Joan Gamell, barber “de tota la vida” de Matadepera (2007), Quico Beltrà, ex-director de Matadepera Ràdio (2006), Albert Novellón, Artista i President dels Amics del Teatre (2005), Teresa Capella, Expresidenta del Col·lectiu d’Art (2004), Màrius Samarra, Promotor cultural (2003); Francesca Marlet, Fundadora del Festival Internacional de Música (2002), Sebastià Paredes, Responsable de les Instal·lacions Esportives Municipals (2001), Esteve Riba, President de la Germandat de Sant Sebastià (2000), Màrius Serra, Escriptor i autor dels mots encreuats de 'La Vanguardia' (1999), i 'Pocaconya', companyia teatral d’arrels matadeperenques (1998).