La nova taxa de la targeta sanitària permetrà recaptar 2,8 milions

per E.P., 23 d'agost de 2014 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Renovar la targeta sanitària costarà set euros Foto: Europa Press

La Generalitat preveu recaptar fins a final d'any al voltant de 2,8 milions amb la nova taxa de set euros que va començar a cobrar el març per renovar la targeta sanitària per pèrdua, deteriorament i robatori, quedant exempts els casos de rectificació de dades personals.
 
Segons ha explicat a Europa Press el director de Serveis de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Xavier Rodríguez, la Generalitat té nombroses taxes administratives similars a les de la targeta sanitària, tot i que "la majoria" no afecten directament els usuaris.
 
Algunes d'aquestes taxes de la Conselleria se centren, per exemple, en el cobrament de 46,95 euros per les comprovacions tècniques sanitàries per al trasllat de cadàvers, 688 euros per tramitar autoritzacions de fàrmacs i de 283,45 euros per autoritzar la instal·lació d'una oficina de farmàcia.
 
Però les taxes amb les quals més diners recapten les arques públiques de Catalunya són les d'activitats de control i inspecció sanitària en escorxadors i sales de desfer, per les quals la Generalitat preveu ingressar aquest any 8,5 milions d'euros.
 
Rodríguez també ha revelat que es preveuen recaptar 15.000 euros d'interessos de demora, 4.000 de recàrrecs de constrenyiment i 650.000 de multes i sancions.
 
677.410 targetes el 2013
 
En el cas de les taxes que sí que afecten els usuaris, la més destacada és la de la targeta sanitària: els 2,8 milions d'euros d'ingressos s'han previst al calcular l'aplicació de l'impost a les 677.410 targetes que es van emetre l'any passat a Catalunya.
 
En cas d'haver de duplicar la targeta sanitària, l'usuari ha de dirigir-se al seu Centre d'Atenció Primària (CAP) per sol·licitar una nova, abonar els 7 euros de la taxa i tornar al centre sanitari amb un justificant de pagament.
 
En aquell moment, l'usuari obtindrà un document provisional que li servirà fins que rebi la nova targeta en el seu domicili.
 
La targeta serveix per poder accedir als centres i serveis sanitaris, així com obtenir fàrmacs i altres prestacions mèdiques.

 

Participació