Més de 500 mil euros d'estalvi a les obres de La Coma de Vacarisses

Finalitzat el concurs públic, la proposta més avantatjosa és la de GICSA, que està sent estudiada per part de l'Ajuntament

La Torre
22 d'agost del 2014
Al concurs públic per les obres parcials d’urbanització del sector de La Coma, s’hi han presentat un total de 18 empreses, un cop tancat el període de presentació d’ofertes. El passat 18 d’agost, es va reunir la taula de contractació, que va procedir a l’obertura d’aquestes.
 
Entre les ofertes presentades, la més avantatjosa econòmicament és la proposta de l’empresa Gestión, Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada, S.A. (GICSA), de 710.230,82 euros (amb IVA). Aquesta xifra suposa un estalvi de 574.153,03 euros i una baixa del 44,703% respecte al preu de sortida de la licitació del projecte d’obres, d’1.284.383,85 euros.
 
Ara bé, com que es tracta d’una baixa temerària pel seu valor anormal, l’Ajuntament de Vacarisses ha sol·licitat a GICSA que justifiqui la valoració de la seva oferta i en precisi les condicions, sobretot quant a l’estalvi que permet l’execució del contracte. Una vegada es disposi d’aquesta justificació, el personal tècnic contractat pel consistori (direcció facultativa i executiva de l’obra) en comprovarà la seva viabilitat econòmica per realitzar l’obra.
 
Si un cop finalitzat aquest procés, la justificació de l’oferta de GICSA i l’informe tècnic no fossin favorables, es valoraria la següent proposta més avantatjosa econòmicament. Es tracta de l’oferta de Constructora de Calaf, S.A.U., amb un import de 731.328,16 euros, que representa un estalvi de 553.055,69 euros.