En vigor la pròrroga de l'ajuda de 400 euros a aturats sense prestació

E.P.
17 d'agost del 2014
Oficina del SOC de Terrassa
Oficina del SOC de Terrassa | Jordi Play
La pròrroga de l'ajuda d'uns 400 euros al mes prevista en el programa de requalificació professional per a les persones que esgotin la seva protecció per desocupació, l'anomenat 'Pla Prepara', ha entrat en vigor aquest dissabte 16 d'agost. Fins avui, aquesta ajuda s'havia prorrogat en sis ocasions, després de l'última produïda el mes de febrer passat.

Aquest programa de fins a sis mesos de durada està dirigit a requalificar i millorar l'ocupabilitat dels aturats de llarga durada o aquells amb càrregues familiars que esgoten la prestació per desocupació de nivell contributiu o bé algun dels subsidis. Per a això, preveu el desenvolupament d'itineraris personalitzats d'inserció que dissenyen els Serveis Públics d'Ocupació en funció de les característiques del beneficiari, així com una ajuda econòmica d'acompanyament d'entorn de 400 euros mensuals (75% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples). Aquesta ajuda s'eleva a més de 450 euros (85% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples) per a aquells beneficiaris amb càrregues familiars.

Els beneficiaris han d'acreditar haver buscat activament un lloc de treball o haver participat en actuacions de millora de la seva ocupabilitat durant un mes abans d'accedir a l'ajuda.

Pròrroga automàtica

El Pla Prepara continuarà prorrogant-se de manera automàtica cada sis mesos sempre que la desocupació se situï per sobre del 20%. La taxa d'atur es va situar al 24,47% de la població activa en el segon trimestre de l'any, segons l'última Enquesta de Població Activa.

El Govern s'ha compromès juntament amb els interlocutors socials a posar en marxa un pla de recuperació de la feina i millora de la protecció. Aquest pla atorgarà caràcter prioritari als aturats de llarga durada, aquells amb baix nivell formatiu i desocupats amb càrregues familiars en llars sense ingressos laborals.