El govern de Vacarisses demana un informe sobre Coll Cardús

L'Ajuntament vol transmetre "un missatge de tranquil·litat" als veïns mentre demana "mesures immediates" per evitar nous incendis a l'empresa gestora de l'abocador

Lluïsa Tarrida
14 d'agost del 2014
Els dissabtes 2 i 9 d'’agost, la zona de l’'abocador de Coll Cardús, al terme municipal de Vacarisses, va patir dos incendis. En referència al primer, que va tenir lloc a la part alta de l’'abocador, el regidor de Medi Ambient, Martí Llorens, va convocar l’'empresa gestora del dipòsit de residus, Hera Tratesa, per "exigir mesures immediates, com la coberta amb graves de la part afectada, tasca que ja s'’ha dut a terme".

Pel que fa a l'’incendi del 9 d’agost, es va ocasionar a un lateral de l’'abocador, en terrenys d’'emmagatzematge de residus del CTR. Davant els fets esmentats, l’'equip de govern de l’'Ajuntament de Vacarisses ha "exigit un aclariment i una actuació urgent sobre aquests darrers incidents".

Tanmateix, el Consistori vol transmetre "un missatge de tranquil·•litat a la ciutadania del municipi, ja que tots dos incendis van ser controlats ràpidament pels bombers de la Generalitat, sense comportar cap perill a la població vacarissenca ni cap risc a la massa forestal que envolta l’'entorn de l'’abocador".