Actuacions per evitar incendis a Can Palet de Vista Alegre de Terrassa

La Torre
11 d'agost del 2014
Ballart, Labòria i Pérez, als boscos de Can Palet de Vista Alegre Foto: A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha visitat aquest dilluns al matí la franja de protecció contra incendis forestals de Can Palet de Vista Alegre, un dels nuclis de població de Terrassa que es troben més en contacte amb la massa forestal que envolta bona part de la ciutat. En aquesta franja l’Ajuntament de Terrassa està duent a terme treballs de manteniment en el marc del programa “Barris en Marxa”.

Ballart ha fet la visita acompanyat de la tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, i el coordinador dels Voluntaris Forestals, Òscar Pérez. L’actuació consisteix a desbrossar alguns arbres, prioritzant els més combustibles; la poda vertical i la desbrossada del sotabosc, en una franja de 25 metres d'amplada al voltant de tot l’àmbit urbà. La superfície total d’afectació és de 18,46 Ha. L’import d’execució de l’obra és 48.339,50 €. Els treballs van començar el passat 8 de juliol i es preveu que durin uns tres mesos. Amb aquest manteniment es preveu que la franja serà efectiva durant alguns anys.

Després de visitar la franja de Can Palet de Vista Alegre, l’alcalde s’ha desplaçat a Ca N’Amat de la Muntanya per a veure la bassa habilitada per a subministrar aigua per a l’extinció d’incendis, construida el 2012 per iniciativa dels Voluntaris Forestals. El dipòsit té 138.000 litres de capacitat, s’abasteix de la xarxa d’aigua i és apte per a vehicles terrestres i aeris.