ERC denuncia l'«opacitat» del govern de Vacarisses sobre Coll Cardús

La secció comarcal dels republicans considera que els darrers incendis a l'abocador mereixen una explicació per part del consistori sobre "les causes dels focs, les conseqüències i les accions que faran perquè no es repeteixin"

La Torre
07 d'agost del 2014
Incendi a Coll Cardús Foto: Bombers

El passat dissabte 2 d’agost de 2014 es va produir un incendi a l’abocador de Coll Cardús, al terme municipal de Vacarisses. L’incendi va cremar durant cinc hores i no va sortir dels perímetres de la instal·lació. Des d'ERC Vallès Occidental expliquen en un comunicat que "aquest és el tercer que hi ha aquest any i les conseqüències tant a nivell de salut com mediambientals (poden provocar un incendi forestal) poden ser molt greus, no només a nivell municipal, sinó també comarcal". 
 
Els republicans afirmen que "l’Ajuntament de Vacarisses encara no ha donat cap tipus d’explicació respecte a aquest fet" i per això "exigim al Consistori que expliqui les causes i les conseqüències de l’incendi i quines són les mesures que s’han pres amb l’empresa concessionària perquè no torni a ocórrer".

L’abocador de Coll Cardús afecta termes municipals com el de Vacarisses, Viladecavalls, Rellinars o Terrassa, i des d’ERC Vallès Occidental "ens preocupa la seva gestió i l’opacitat de l’Ajuntament de Vacarisses".

La secció comarcal dels republicans subratlla que "la gestió de residus al Vallès Occidental és un tema molt complex i l’abocador de Coll Cardús n’és un exemple" i afegeix que "donem total suport a la Secció Local d’ERC Vacarisses i als seus màxims representants, Olga Serra (presidenta) i Toni Masana (regidor i portaveu), perquè l’Ajuntament faci els aclariments oportuns". ERC considera que "vivim temps on la població demana explicacions i on creiem que les administracions han de ser al màxim de transparents possible i obertes a la ciutadania".