520 mil euros per mantenir els centres educatius de Terrassa

L'Ajuntament ha prioritzat aquest 2014 les inversions en el manteniment de les escoles d’adults, que cada any formen unes 3.000 persones a Terrassa

La Torre
05 d'agost del 2014
Al Centre Formatiu de Persones Adultes Egara s'han realitzat tasques de pintura i de substitució de les finestres Foto: A.T. 

L’alcalde accidental de Terrassa, Manuel Pérez, ha visitat aquest dimarts les obres de manteniment que l’Ajuntament de Terrassa està duent a terme a l’edifici Ègara del Centre de Formació de Persones Adultes Ègara, on s’han substituit les antigues finestres de fusta per altres d’alumini i on actualment s’estàn fent tasques de pintura interior i exterior, a través d’un conveni amb ALEI. 
 
L’Ajuntament de Terrassa està invertint aquest 2014 al voltant de 520.000 euros en el manteniment dels centres educatius públics de la ciutat. La xifra és aproximada perquè correspon a la suma de les obres licitades, i per licitar, les intervencions d’urgència, els contractes de manteniment amb proveidors i qualsevol altra intervenció feta amb els recursos propis de l’Ajuntament.

Igual que passa amb les escoles de primària, el manteniment de les escoles d’adults correspon a l’Ajuntament de Terrassa tot i pertànyer a la Generalitat. Precisament, enguany el Consistori ha prioritzat les inversions en el manteniment de les escoles d’adults, que cada any formen unes 3.000 persones a Terrassa. El Centre de Formació de Persones Adultes Ègara té dues seus: l’edifici Ègara, que avui ha visitat l’alcalde accidental, i l’edifici Ca n’Anglada, on també en aquests dies s’està acabant de pintar, en aquest cas a través del programa “Treball als barris”.

En els propers mesos es redactarà i executarà el projecte de renovació de la instal·lació elèctrica i la fusteria de l’escola d’adults Anna Murià, que comportarà una inversió de més de 50.000 €.

Com es distribueixen

La xifra de 520.000 euros en manteniment de centres educatius és aproximada perquè correspon a la suma de les obres licitades, que sí tenen un pressupost tancat, les que s’han de licitar, que tenen pressupostos encara aproximats, les intervencions d’urgència, els contractes de manteniment amb diferents empreses (ascensors, alarmes, proveidors de biomassa, etc) i qualsevol altra intervenció feta amb els recursos propis de l’Ajuntament de Terrassa (servei de manteniment urbà, plans d’ocupació, convenis amb entitats, etc).

El treballs de major envergadura s’executen durant les vacances estivals, però durant tot l’any es van fent actuacions. Enguany les intervencions abasten, entre altres, treballs de pintura, fusteria exterior, reformes elèctriques, substitució de paviments, col·locació de tanques i redistribució d’espais.