Xerrada a La Llar per promoure un envelliment actiu

La Torre
05 d'agost del 2014
Resina va voler trencar mites sobre l'activitat física en la gent gran Foto: La Llar

Aquest dilluns, la terapeuta ocupacional de La Llar, Elisabeth Resina, va realitzar una conferència que va girar entorn de la percepció que es té de l’edat i les limitacions que es posa la persona o els seus familiars per realitzar algunes activitats. "Hem de trencar mites, com pensar que com que sóc gran i fràgil, hi ha activitats que no puc fer", va remarcar Resina.

Al llarg d’una hora, la conferenciant va posar exemples d’activitats físiques que poden incorporar les persones grans per poder gaudir d’un envelliment actiu i prevenir l’aparició de limitacions, que poden repercutir directament en el nivell d’independència funcional.

Independència cognitiva

Segons Resina, les activitats físiques que realitza la persona gran en el seu dia a dia, han d’anar acompanyades també d’activitats complementàries de nivell emotiu i cognitiu. "Hi ha persones grans que la davallada cognitiva que es produeix amb l’edat, no és suficientment severa com per deixar de fer activitats de forma independent".

Resina ha posat d’exemple l’acte de vestir-se ja que la persona utilitza durant uns 10 minuts, la memòria, aspectes cognitius –el color- i a la vegada treballa la coordinació i l’equilibri. "En tot aquest temps s’hi afegeix un component emocional de la persona, que se sent realitzada i cuida del seu aspecte personal", va concloure.

La Llar realitza un cicle de conferències, de caràcter mensual, i obertes al públic.