Els Bombers es retiren de l'abocador

A la zona afectada pel foc de Coll Cardús ara hi ha maquinària pesant removent la brossa

La Torre
02 d'agost del 2014
Incendi a Coll Cardús vist des de la C-58 Foto: Cristóbal Castro  

La maquinària pesant es queda a la zona de l'incendi de l'abocador removent la brossa. I els Bombers es retiren. Un foc ha afectat l'abocador de Coll Cardús, a Vacarisses. S'ha concentrat a la zona de les escombraries, i a la part alta de les instal·lacions, i no ha passat cap a la massa forestal del voltant. La columna de fum ha esta molt concentrada, i ràpidament el foc s'ha confinat i els efectius han passat a remullar l'indret. Hi havia molta brossa, el que feia pensar que l'incident duraria força. Les condicions climatològiques han fet que la columna de fum es mantingués molt dreta i no baixés cap a Vacarisses.


Incendi a Coll Cardús vist des de Sant Pere de Terrassa Foto: Àlex Oliva  

Els Bombers de la Generalitat han treballen en l'incendi amb sis vehicles, cinc d'aigua i un de comandament. També hi ha hagut a la zona la policia local de Vacarisses, dotacions dels Mossos d'Esquadra, un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques i membres d'agrupacions de Defensa Forestal.


Columna de fum a Coll Cardús Foto: Manel Morató

Els Bombers han rebut un primer avís a les 9.42. La columna de fum, negra, era espectacular i es podia veure des de gairebé tots els racons de la comarca, un fet que no havia passat en altres ocasions.


Incendi a Coll Cardús Foto: @boxersinarms

Els vallesans han visualitzat el foc des de pobles i ciutats com Terrassa, Matadepera, Olesa de Montserrat, Vacarisses, Cerdanyola i Ripollet. L'incendi és com a mínim el tercer de l'any al mateix indret.


  Incendi a Coll Cardús Foto: A.V.

L'alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, ha mantingut contacte amb el CECAT per estar informada del sinistre. El fum ha estat visible durant unes hores a causa de les característiques dels materials en combustió. Les condicions atmosfèriques eren molt favorables i no hi havia perill per a la població ni hi ha hagut cap ferit.


 Incendi a Coll Cardús Foto: Arnau Oller

ERC Republicana de Vacarisses hi ha volgut dir la seva i afirma que "estarem atents a si l'ajuntament dóna qualsevol tipus d'informació. Sembla que el fum no és tòxic, tot i que al cremar escombraries no és massa saludable". "Gairebé cinc hores d'incendi i l'ajuntament continua mut. Volem infirmació!", diu Toni Masana.




Joan Gómez, un veí de Vacarisses, ha escrit: "En aquests moments crema l'abocador de Vacarisses. Estem espantats per la columna negra de fum que surt de l'abocador i fa un nuvol negre a sobre de les nostres cases. I no sabem si és dolent per a la nostra salut. Crec que des de l'ajuntament de Vacarisses s'haurien de prendre mesures preventives de cara als veïns i informar sobre què hem de fer en aquests casos" (imatge de la dreta).