Vacarisses aprova el Reglament de Participació Ciutadana

El text va rebre el suport de tots els partits de l'’oposició.

La Torre
31 de juliol del 2014
El ple ordinari de juliol de l’'Ajuntament de Vacarisses celebrat ahir al vespre va estar presidit pel primer tinent d’'alcalde, Josep Maria Gibert, a causa de la indisposició de Salvador Boada per motius de salut. Per unanimitat, s'’hi va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana, que “revela el compromís del consistori davant els ciutadans i les ciutadanes per fomentar la participació democràtica i la transparència en els assumptes públics locals”. Algunes de les propostes més innovadores que planteja són la creació d’'un Consell de Vila, a nivell municipal; un Consell Territorial reglamentat, i consells sectorials, en funció de la voluntat dels vilatans.

Segons el regidor de Participació Ciutadana, Martí Llorens, "“no ha estat fàcil arribar fins aquí. Hem volgut que el reglament obtingués el màxim consens i, per això, l’'hem elaborat pas a pas"”. Llorens va agrair la participació de tothom qui hi ha posat el seu gra de sorra i va fer una crida a la ciutadania per impulsar el reglament, que s’ha de sotmetre a informació pública abans de ser aprovat definitivament. El text va rebre el suport de tots els partits de l'’oposició.

El regidor del PP, Mariano Méndez, en va fer una “valoració positiva perquè, "sobretot, beneficia els veïns de Vacarisses”. “Vull felicitar el senyor Martí per la forma de dur el procés, amb diàleg i consens"”, va afegir el popular.

En el mateix sentit es va pronunciar Ricard Reollo, de CiU: “"També el felicitem per la feina feta i ara demanem la màxima participació de la ciutadania per moure el municipi"”.

La regidora socialista Laura Sánchez va considerar el nou reglament “un compromís cap a la ciutadania i amb tarannà consensual”. Per ERC, el regidor Antoni Masana havia excusat la seva absència per motius personals.