Decomissen 440 plantes de marihuana a Vacarisses

La policia també va trobar una balança de precisió, transformadors, reflectors, làmpades i altres estris que s'utilitzen en la comercialització d’aquesta substància estupefaent

per La Torre , 29 de juliol de 2014 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marihuana decomissada a Rubí Foto: Ajuntament de Rubí

Agents de la Brigada de Policia Judicial i del Grup Local de Policia Científica adscrits a la comissaria del Cos Nacional de Policia de Terrassa, acompanyats de membres de la Policia Local de Rubí, van escorcollar per manament judicial un habitatge del carrer de la Serra del Montsec de Rubí, on es tenia constància que es podria estar cultivant marihuana en grans quantitats.


Durant el registre, dut a terme el 17 de juliol, els agents van observar que l’interior de la vivenda havia estat adaptat com a hivernacle per al cultiu intensiu de la marihuana (conegut com a indoor) amb sistemes de ventilació, transformadors, reflectors i làmpades d’alta potència, entre d’altres. Alhora, van trobar-hi 966 plantes i 149,74 quilos de cànnabis.

Durant la investigació també es va esbrinar que els mateixos autors tenien una altra plantació en un immoble de Vacarisses. Per aquest motiu, i de forma paral·lela, membres del Cos Nacional de Policia de la mateixa comissaria, acompanyats d’agents de la Policia Local de Vacarisses, feien l’escorcoll per manament judicial en un habitatge del carrer del Penedès d’aquesta localitat, en què també es feia cultiu del tipus indoor. En aquest escorcoll els agents van localitzar 440 plantes de marihuana, 18,50 quilos de cànnabis, una balança de precisió, transformadors, reflectors, làmpades i altres estris que s’utilitzen en la comercialització d’aquesta substància estupefaent.


En l’operació es van detenir cinc persones: quatre homes i una dona d’edats compreses entre els 27 i els 36 anys de Rubí (3), Terrassa (1) i Vacarisses (1). Als detinguts se’ls imputa un delicte contra la salut pública, consistent en el cultiu i elaboració de marihuana; i de frau del fluït elèctric, ja que tots els aparells estaven connectats directament a la xarxa elèctrica sense passar pels comptadors.

La investigació es va iniciar fa més de tres mesos i ha permès establir la correlació entre els hivernacles d’aquests dos immobles amb un club de fumadors de cànnabis establert en una altra ciutat vallesana. A hores d’ara l’operació continua oberta i no es descarta que hi pugui haver més detencions.

 

Participació