El Govern distingeix 8 estudiants excel·lents de Terrassa

Van obtenir grans notes a les Proves d'Accés a la Universitat 2014

La Torre
22 de juliol del 2014
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha lliurat  les distincions als 326 estudiants que han obtingut una qualificació d'Excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) del passat mes de juny. Enguany, el nombre de guardonats és el més alt en la història de les PAU. La nota d’aquests estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9 i, per primer cop, un alumne ha tret un 10. De Terrassa, n'hi ha 8, Judith Pérez, de la Tecnos; Marc Botifoll, i Juan Martínde l'IES Montserrat Roig, Laura García, de l'Aula Escuela Europea; Judit Prat, Jordi Armengol, Marcel Llargués i Lluís Costa de l'Escola Pia;
 
El conseller ha estat acompanyat pel secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà; el secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateu; la directora general d’ESO i Batxillerat, Teresa Pijoan; el president de l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), Josep Joan Moreso; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina.
 
Els 326 estudiants distingits han recollit el guardó en un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de Barcelona. La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.
 
Perfil dels guardonats
Pel que fa als estudiants, 146 dels 326 guardonats procedeixen de centres públics, i 180 de centres concertats/privats. Dels 326, 178 són noies i 148 nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d’estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. Els guardonats es distribueixen entre 26 comarques i 67 centres tenen més d’un distingit. Dels 8 primers estudiants (4 noies i 4 nois), amb notes iguals o superior a 9.65, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats/privats.