CiU Terrassa reclama suport de l'Ajuntament al 9-N

La federació nacionalista presenta una proposta de resolució al ple municipal de juliol

La Torre
21 de juliol del 2014
Campanya a favor de la consulta del 9N Foto: JNC

El grup municipal de CiU proposa al Ple de l’Ajuntament de juliol l’adopció dels següents acords:

Primer. "En coherència amb el compromís adoptat per aquest Ajuntament en relació a l’exercici del Dret a Decidir del poble de Catalunya, aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Terrassa al Compromís de l’Assemblea Nacional Catalana a la convocatòria i celebració de la consulta el dia 9 de novembre, tal i com va acordar el Parlament de Catalunya."

Segon. "Facilitar el Saló de Plens el dia 11 de setembre de 2014 per tal que es pugui fer la lectura del Compromís i l’Ajuntament com a institució i els membres electes del Consistori que ho desitgin puguin signar-lo".


EXPOSICIÓ DE MOTIUS
L’Ajuntament de Terrassa, en sessió plenària de 30 de gener de 2014, va aprovar la constatació de l’acord entre una majoria de les forces politiques parlamentàries catalanes, de la voluntat de fer possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya pugui decidir, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu.

Així mateix també va acordar el seu compromís amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui una realitat i va donar ple suport al manifest del pacte Terrassenc pel Dret a decidir al qual es va adherir formalment.

Ara l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat una campanya per obtenir el suport de la ciutadania, ajuntaments, entitats i associacions a la convocatòria i celebració de la consulta del dia 9 de novembre d’ enguany.

La campanya es centra en la signatura d’un Compromís explicitat en els termes “En resposta al clam popular de l’11 de setembre de 2012 i al resultat de les eleccions del 25 de novembre del mateix any, el Parlament de Catalunya va aprovar, el dia 23 de gener de 2013, la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del poble".

Es va acordar iniciar, així, el procés per exercir el Dret a Decidir, per tal que el Poble de Catalunya –que, per raons històriques i de legitimitat democràtica, té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà- pugui decidir el seu futur polític col·lectiu.

Després de la Via que va enllaçar ciutadans des del riu Sènia fins al Pertús, el 12 de desembre de 2013 els partits que representen una àmplia majoria parlamentària van acordar la data i la pregunta de la consulta.

Ara resta que el President de la Generalitat faci la convocatòria. Els catalans volem decidir com volem viure, i volem fer-ho exercint un dret bàsic i essencial en democràcia: el dret de VOT.

Per això, donem formalment el nostre suport a la convocatòria i celebració de la CONSULTA” .

Es pretén que un dels moments claus de la campanya es produeixi durant la Diada Nacional de Catalunya d’ enguany amb la signatura pública d’aquest Compromís en els diferents ajuntaments de Catalunya.