Oh Happy Day! tria les noves corals

Fins al mes de setembre es desconeixerà quins són els nou grups vocals que han estat finalistes per participar en el concurs musical de TV3

La Torre
20 de juliol del 2014
Durant tres caps de setmana consecutius s'han fet els càstings per triar els nou grups vocals i corals que protagonitzaran la segona temporada d'"Oh happy day", que torna a TV3 a partir de setembre. Recordem que en la primera edició del programa fins a dos grups dels que van quedar finalistes eren de Terrassa, Singfònics i Tons&Sons.
 
Segons ha explicat Marc Mateu, un dels directors del programa juntament amb Tono Hernàndez, en els càstings, que s'han fet des del 28 de juny fins al cap de setmana passat, "hem vist més d'una trentena de corals, de les 45 que es van apuntar a la crida que es va fer des de TV3". 
 
En el procés de càsting, les corals han hagut de cantar tres cançons, dues del seu repertori habitual i una de les que es van cantar en el programa en la primera temporada, perquè així "sabem què saben fer bé ells, què sabien fer bé abans de presentar-se, i veure com se'n surten amb el que els demanem nosaltres, fent-los interpretar cançons que normalment no fan", comenta Mateu.
 
Les corals i els grups han d'interpretar els temes davant les càmeres i també davant d'un jurat compost pel director musical Joan Pau Chaves, la directora de coreografia Esther Luengo  i, com a novetat de la selecció d'aquest any, dos membres del jurat de la temporada passada, Pedro Pardo i Guille Milkiway.

De trenta candidats a 9 seleccionats
 
La crida ha estat tot un èxit. Hi ha 4 o 5 grups que ja es van presentar als càstings de la primera temporada i que aquest any tornen a provar sort, però la resta són nous. També han detectat que, a diferència de l'any passat, s'han presentat grups de gent més petits, de 5, 6 o 7 persones, i ha augmentat la participació de grups provinents de comarques. Pedro Pardo comenta que "estem trobant molts grups amb molt bona qualitat. Gent jove, i sempre ens queixem que els joves no acaben de tirar i aquí ens n'estem trobant i està molt bé."
 
D'aquesta trentena de grups que han passat pel càsting aquests dies al final de mes se'n triaran els nou que participaran en el programa i també se'ls comunicarà a les corals perquè puguin començar a treballar. 
 
D'aquesta trentena de grups que han passat pel càsting aquests dies al final de mes se'n triaran els nou que participaran en el programa i també se'ls comunicarà a les corals perquè puguin començar a treballar. Els espectadors no ho sabran quins són els 9 grups seleccionats fins al primer programa de la temporada. I, a més de veure els classificats, el setembre podran veure també fragments de la selecció dels grups cada dilluns a la tertúlia que el programa "Divendres" dedicarà a "Oh happy day". Així doncs, caldrà estar atents per si en aquesta ocasió, dels nou grups classificats n'hi haurà algun de Terrassa o comarca.