Cecot creu que la reforma fiscal no afavorirà les pimes

La reforma afecta l'impost sobre la renda de les persones físiques, renda dels no residents, l'impost de societats, l'IVA, entre d'altre

La Torre
21 de juliol del 2014
La patronal egarenca Cecot ha considerat que la reforma fiscal que proposa el Govern espanyol no beneficiarà les pimes tal com ha anunciat el president de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, ja que no fomenta la nova ocupació.

Aquesta és la principal idea que es desprèn del col·loqui que el Club Cecot Financer & Fiscal ha celebrat aquest divendres i que ha tingut la participació d'empresaris catalans de sectors diversos.

"D'entrada, no es pot considerar una reforma fiscal en sentit estricte perquè no canvia l'estructura impositiva", ha afirmat l'assessor fiscal i financer de la patronal Cecot i moderador del col·loqui, Enric Rius.

Segons la seva opinió, bàsicament es tracta d'una sèrie de canvis normatius que modifiquen alguns impostos i que s'aprofita per incorporar a la legislació una sèrie d'interpretacions dels tribunals.

Els assistents s'han mostrat preocupats per la percepció que l'Administració Tributària estigui allunyada de la realitat econòmica i han considerat que no s'estan posant en marxa mesures que incentivin l'activitat econòmica.

La reforma afecta l'impost sobre la renda de les persones físiques, l'impost sobre la renda dels no residents, l'impost de societats, l'IVA, els impostos especials i també la Llei General Tributària.

Els participants en aquest col·loqui també han criticat les limitacions en la deducció fiscal, la supressió de la majoria de les deduccions a l'impost sobre societats i la fixació del tipus del 25% per a totes les empreses, amb independència del seu volum de negoci.

A més han lamentat les modificacions que es faran per reduir l'àmbit d'aplicació dels mòduls dels professionals independents i l'obligatorietat que totes les Societats Civils Privades (les SCP) que tinguin objecte mercantil passin a tributar l'Impost sobre Societats que les duria a replantejar-se el seu futur en aquesta forma jurídica.

També es mostren en contra de l'increment del 21% de la tributació de productes sanitaris i s'oposen a l'ampliació dels terminis de la inspecció de 18 i 24 mesos, entre d'altres mesures.