L'Hospital de Terrassa tancarà 77 llits durant aquest estiu

UGT acusa Salut del tancament de més d'un miler de llits arreu de Catalunya per "criteris purament economicistes" i amb la voluntat d'un "canvi del model sanitari català"

E.P / L.T.
17 de juliol del 2014
Hospital de Terrassa Foto: Toni Fages

UGT de Catalunya ha acusat la Conselleria de Salut del tancament estructural de més de 1.085 llits als principals hospitals públics catalans des del 2010 fins ara, més enllà dels mesos d'estiu. El sindicat ha dit que els tancaments s'han dut a terme per criteris purament economicistes i que busquen un canvi del model sanitari català.
 
"S'aprofita el període d'estiu per tancar llits estructurals, com ha anat succeint des de l'any 2010", ha dit la secretària d'Estat del Benestar i Treball d'UGT a Catalunya, Laura Pelay, que ha argumentat que els 15 principals hospitals catalans tenien 7.589 llits el 2010 i el 2014 en tenen 6.504.
 
En roda de premsa, el secretari general d'UGT a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, Enric Juvé, ha criticat que "hi ha un interès clar de la Generalitat de carregar-se el model sanitari català com existeix ara per donar pas a un model només de consorcis en què també participin entitats privades amb interès de lucre", en el marc d'un model estès per tot Europa, ha dit.
 
Els sindicats han tingut en compte els hospitals de Bellvitge, Vall d'Hebron, Can Ruti, el Clínic, el Sant Pau, Viladecans, el Parc Taulí, el Consorci Sanitari de Terrassa, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Joan XXIII de Tarragona, el Verge de la Cinta de Tortosa i Badalona Serveis Assistencials. 
 
Pel que fa a Terrassa, La Torre ha pogut saber que també s'ha produït una reducció important en el nombre de llits. Així, si l'any 2010 n'hi havia 360, quatre anys després són només 312, el que suposa que gairebé una cinquantena de llits han deixat de ser operatius. UGT manifesta que aquest estiu de 2014, el Consorci Sanitari de Terrassa ha decidit tancar un total de 77 llits.
 
Pelay s'ha mostrat convençuda que aquests llits no es reobriran perquè "la història és tossuda" i així ho ha demostrat, i ha carregat contra la política d'opacitat i falta de transparència que, ha dit, practica el Servei Català de la Salut (CatSalut).