El nedador Oscar Pérez participa en la travessia de La Batalla de Rande

La Torre
17 de juliol del 2014
Les aigües del Parc Nacional de les illes Atlàntiques, a Galícia, van acollir la tercera edició de la Travessia nedant de la Ria de Vigo: "La Batalla de Rande". L'objectiu és unir nedant els 27 km. Que separen les Illes Cíes de l'illa de San Simón. 
 
Una trentena de nedadors van ser els elegits per participar en aquesta edició. Entre els participants hi havia un representant de l'equip d'aigües obertes del Club Natació Terrassa-Topswimmits, el matadeperenc Oscar Pérez Gutiérrez. 
 
Els participants van haver de fer front a tota mena de condicions adverses com pluja, vent, canvis de corrent freqüents, onades, baixes temperatures i boira. I és que fins a 12 kaiakistes dels 15 que acompanyaven als nedadors van bolcar, el que va fer que alguns nedadors es reagrupessin per a què poguessin ser assistits. No per res la prova està considerada la més dura de l’estat. Aquesta travessa està considerada la més dura del territori estatal. 
 
El nedador matadeperenc va imposar un ritme còmode, conservador al principi, que el va conduir fins a la meta en una meritòria novena posició de la classificació general, amb un temps de 7 hores i 39 minuts.