Montserrat planta cara a l'incivisme per afavorir

L'Associació de Veïns del barri juntament amb representants de la Mesquita i la Policia Municipal van oferir una assemblea oberta a tothom per debatre sobre els drets i deures de la ciutadania

Lluïsa Tarrida
16 de juliol del 2014
La plaça de la Cucafera va acollir la assemblea de veïns Foto: AV Montserrat

Aquest dimarts 15 de juliol va tenir lloc una assemblea informativa a la plaça de la Cucafera, al barri de Montserrat. En l'acte hi van intervenir un representant de la Policia Municipal, un representant de la Mesquita, membres de l'AV Montserrat i veïns del barri. El tema a tractar es va focalitzar en el civisme entre veïns, com ara, en el necessari respecte al descans a les nits. Els ponents van remarca la "importància i obligació que tenen alguns pares quan estan amb els seus fills al carrer de preocupar-se que no facin sorolls que molestin als veïns que volen descansar". 

En la jornada informativa també es va tractar les zones on no es pot jugar a la pilota al barri i es va remarcar que per als nens de més de 8 anys, s'habilita la pista poliesportiva durant totes les tardes per donar cobertura a aquesta necessitat. 

Els organitzadors també van posar èmfasi en el "respecte que s'ha de tenir amb les plantes i jardins conservant-los ja que donen bellesa i alegria al barri" i es va insistir "a seguir conscienciant la gent incívica que encara tira les escombraries en les papereres en lloc d'apropar-se al contenidor d'escombraries". Així mateix, també va sorgir els problemes relacionats amb la gent que "tira pels lavabos objectes que poden embussar les canonades dels desguassos, fet que ja ha passat en algun bloc de veïns".

Cal destacar que en l'assemblea va intervenir un representant de la Mesquita i un representant de la Policia Local que va informar als veïns sobre el reglament de convivència ciutadana i les sancions si no es compleixen, sancionant les molèsties als veïns quan aquestes es produeixen entre les deu de la nit i les set del matí. També va intervenir el president de la AV Montserrat, Antonio Cazorla, recordant que "la convivència entre tots els veïns, el respecte cap als altres i el mobiliari que ens envolta, és cosa de tots".