Vacarisses estalvia un 16% en el consum d'aigua potable

A nivell econòmic, aquestes xifres representen un estalvi de més de 27.000 euros

La Torre
16 de juliol del 2014
Un informe de seguiment del consum energètic de la xarxa d’aigua potable a Vacarisses indica un estalvi de més de 125.000 kWh, és a dir, un 16% entre maig de 2013 i maig de 2014 respecte al mateix període de 2012 a2013. A nivell econòmic, aquestes xifres representen un estalvi de més de 27.000 euros. Tanmateix, l’informe alerta d’un increment significatiu del consum d’aigua els mesos de març i abril d’enguany.
 
Segons apunta l'Ajuntament, durant els 12 mesos analitzats, s’han dut a terme un seguit de millores en la instal·lació del servei, com la renovació de bombes obsoletes i la incorporació de variadors de freqüència, cabalímetres i elements de gestió automàtica de vàlvules. 
 
A més, l’informe apunta que l’estalvi econòmic en el consum d’aigua es deu també a una millor gestió dels horaris de funcionament de les bombes, en funció del nivell dels dipòsits (Can Serra, Orpina i Torreblanca II). Un altra millora destacable en aquest sentit, és l’ajust de la potència contractada, efectiu fa uns mesos i que ha aconseguit rebaixar l’import d’aquesta despesa fixa, suposant un estalvi anual de 4.800 euros.