Una caminada a Mijas per recordar un muntanyenc desaparegut

La germana de la víctima manté l'esperança de trobar-lo i recorda el cas de Javier García Belón, un jove desaparegut quan va sortir a fer senderisme al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

E.P.
14 de juliol del 2014
Els familiars de Juan Antonio Gómez, el muntanyenc desaparegut el 2010 quan realitzava senderisme per la serra de Mijas (Màlaga), han organitzat una marxa urbana el proper 20 de juliol, per recordar-ho just el mateix dia en què es compleixen quatre anys de la seva desaparició.
 
Així, segons ha explicat a Europa Press la seva germana, Carmen Gómez, es tracta d'un recorregut d'uns tres quilòmetres, que es desenvoluparà per aquells carrers del municipi que són desconegudes per als visitants, per les quals un turista no passaria sense un guia i per les quals, fins i tot, és poc habitual que transitin els propis veïns de Mijas.
 
Per als amics i familiars, aquesta activitat, pensada per a tot tipus de persones, des de nens a majors, és la millor manera de recordar-lo i retre-li homenatge, atès que, segons ho defineixen, es tractava de "un enamorat" de Mijas i de la seva serra.
 
La seva recerca continua
 
Juan Antonio Gómez, de 32 anys, espeleòleg i muntanyenc amb experiència, va desaparèixer el 20 de juliol de 2010 quan, pel que sembla, realitzava senderisme per la serra de Mijas, una zona de la qual era coneixedor. Les nombroses batudes organitzades des de llavors no han llançat cap pista sobre el seu parador.
 
Els seus familiars no perden l'esperança de localitzar-ho, així ho ha assegurat la seva germana, qui ha explicat que continuen organitzant cerques per la serra, encara que, ha lamentat, "cada vegada participa menys gent". Segons ha manifestat Carmen Gómez, manté la seva confiança en què aquestes cerques organitzades per familiars i amics, o fins i tot algun muntanyenc que faci una ruta per la serra, puguin ajudar a trobar al jove.
 
Així, la seva germana ha recordat un altre cas que "té una gran semblança", el de Javier García Belón, un altre jove espeleòleg desaparegut quan va sortir a fer senderisme al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
 
En aquesta ocasió, les restes del jove van ser trobats en 2013, set anys després de la seva desaparició, per uns excursionistes que "van tenir la consciència i l'encert" d'avisar al 112 després de veure una bota i una resta òssia incompleta. Les proves d'ADN van confirmar que es tractava del muntanyista desaparegut.
 
Per això, per a Carmen Gómez encara "hi ha esperança", insistint que "és important la consciència social perquè demà quan algú trobi una bota, una resta de roba... denunciï, perquè podia ser que darrere estigui algun dels nostres desapareguts i per fi una família pugui descansar".