Els Minyons descarreguen un 3 de 9 a 1.107 metres

La colla malva arrodoneix la jornada amb un pilar de 4 d'entrada, un 2 de 8 amb folre, un 5 de 8, un vano de 6 i cinc pilars de 4

Joan Manel Oller
13 de juliol del 2014
3 de 9 a La Mola dels Minyons Foto: Joan Manel Oller

Els Minyons han tocat el cel per celebrar el 35 aniversari. La colla malva ha descarregat un pilar de 4 d'entrada, 3 de 9 amb folre, un 2 de 8 amb folre, un 5 de 8, un vano de 6 i 5 pilars de 4 -per tancar la jornada- a 1.107 metres d'altura, a La Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i davant de l'antic monestir benedictí. Les imatges de TV3 són espectaculars.

Els Minyons han tornat a fer història. Els egarencs s'han convertit en els primers a alçar un castell de 9 pisos en un cim de més de 1.000 metres. La Mola ja és la 58 plaça de 9 del món casteller.

I no ha estat gens fàcil. La plaça inusual fa un fort pendent, i els tècnics s'hi han hagut d'escarrassar per a posar-hi remei. I se n'han sortit prou. Els castells, tot i el lloc i les dificultats afegides, s'han descarregat amb solvència i en cap moment han semblat perillar, malgrat que hi ha hagut momets del 3 de 9 on s'ha hagut de treballar de valent.

La colla del carrer del Teatre tenia certa temença i no sabia si arrossegaria prou gent fins al cim, al que s'hi ha d'accedir a peu. La caminada pot ser d'entre tres quarts i el que es vulgui, en funció del camí que s'agafi i del ritme de pujada. La por no tenia fonament. Hi ha hagut camises malva per donar i per vendre, gairebé més que en una diada i en una plaça normal. Aquella gent que sempre es vol que vagi als assajos avui estava al monestir de Sant Llorenç. A la Mola, als centenars de persones que hi ha tots els caps de setmana i els festius s'hi ha sumat una riuada de camises malves, que han omplert tots els corriols. L'era on s'han aixecat els castells, atapeïda, feia autèntica patxoca.