Es repinta el mural amb missatges feixistes a Vacarisses

L'Ajuntament condemna l'aparició de les esvàstiques a l'estació de Torreblanca i retreu a les JERC que realitzessin un mural de connotacions polítiques "sense autorització"

per La Torre , 11 de juliol de 2014 a les 15:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mural de l'Associació de Joves va aparèixer amb diverses esvàstiques Foto: JERC Vacarisses

Dissabte, va tenir lloc un taller de grafits organitzat per l'Ajuntament de Vacarisses dins del Pla Local de Joventut. La iniciativa, pretén fomentar activitats a diferents espais públics i al carrer. L'any passat, es va escollir fer un curs d'skate a la pista de Can Serra, i aquest, la regidoria va pensar fer un taller per millorar l'estètica de l'estació de Vacarisses-Torreblanca i la pista del Ventaiol a través d'aquesta tècnica artística.


El nou grafit de l’'estació representa el paisatge vacarissenc, amb el Cingle, la Torrota i la muntanya de Montserrat al fons. Tenia com objectiu, a a banda de millorar l'’aspecte de la zona, cobrir les pintades neofeixistes que hi havia. A una part del mur, es va incloure també un grafit de les JERC de Vacarisses, tot i que des de l'Ajuntament afirmen que "no comptaven amb l'autorització pertinent" i que s'havia especificat que "els grafits del taller defugirien qualsevol connotació política".

La Torre ja va informar que dilluns , el mural tornava a estar ple d'esvàstiques i emblemes feixistes. Ara, des la Regidoria manifesten que el mateix dilluns, aprofitant una nova sessió de grafits, es va tornar a cobrir les pintades nazis que hi havien aparegut de nou.


Des de l'Ajuntament, es denuncia “"aquest acte vandàlic que, a més, té connotacions feixistes i neonazis" i lamenten "“el boicot d'’una iniciativa adreçada a tot el jovent de Vacarisses”" alhora que s'’espera que es puguin celebrar les properes sessions del taller, previstes a la pista del Ventaiol.

Els joves van repintar dilluns el mural afectat per les pintades feixistes Foto: A.V

 

Participació