El Vallès Occidental, segona comarca més competitiva

L'índex ADEG de competitivitat comarcal també situa el Vallès Oriental en setena posició

Bernat Ferrer
11 de juliol del 2014
El Vallès Occidental és la segona comarca més competitiva del país, segons l'Índex de Competitivitat Territorial que realitza l'associació empresarial ADEG, que valora un total de 45 indicadors econòmics diversos, tals com el nivell de qualificació dels recursos humans, les infraestructures de transports disponibles, el sòl reservat a indústria, el grau d'accés a proveïdors, el consum d'aigua per habitant... A més, el Vallès Oriental també es troba situat entre el "top 10", concretament en setena posició, convertint el conjunt del Vallès en un territori òptim per a la inversió empresarial.

Encapçalen el rànquing global el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Tarragonès i el Segrià, a més a més del Vallès Occidental, seguits de ben a prop pel Gironès i el Maresme. Des de l'associació empresarial es deixa clar que aquest índex valora com es posicionen les diverses comarques en base a un model de desenvolupament concret, pensat per competir en una economia globalitzada. "Això no vol dir que unes comarques estiguin posicionades millor d'acord a un altre model", deixa clar ADEG.

L'associació entén que la productivitat de les empreses està íntimament relacionada amb les condicions de l'entorn immediat en el que operen, en tant que són fonts d'avantatge que no generen les pròpies empreses, sinó l'entorn territorial on estan implantades.

En els diversos indicatius concrets, el Vallès Occidental surt molt ben posicionada quant a factors de volum de mercat i d'activitat, situant-se en la segona posició, per darrere del Barcelonès. També ocupa la tercera posició quant a disponibilitat de pols de desenvolupament i infraestructures i innovació i desenvolupament tecnològic.

El Vallès Oriental, al seu torn, ocula la segona posició quant a disponibilitat de sòl i espai per a l'activitat econòmica, només per darrere del Segrià, i la setena posició quant a volum de mercat i d'activitat.


Les 41 comarques catalanes, ordenades quant a competitivitat.