Terrassa acollirà per primera vegada la Cursa de l'Orgull Gai

A la competició popular es donaran cita esportistes professionals i amateurs juntament amb la resta de ciutadans que vulguin calçar-se les sabatilles i divertir-se

David López
09 de juliol del 2014
Aquest dissabte, dia 12 de juliol, Terrassa acollirà la I edició de la Cursa de l'Orgull Gai, una competició popular inèdita fins ara a la ciutat on es donaran cita esportistes professionals i amateurs de tot el país juntament amb la resta de ciutadans que vulguin calçar-se les sabatilles i divertir-se.

Es tracta d'una prova atlètica oberta a tots els públics que vulguin córrer i passar-s'ho bé amb una proposta diferent i solidària. I és que… corrent tots som iguals!, es defensa des de l'organització Aquesta és l'edició inaugural, i se celebra amb motiu de la primera convocatòria de la festa del Dia de l'Orgull Gai a Terrassa, un esdeveniment que està apadrinat per l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, i per la nedadora olímpica egarenca Laura Roca, una de les grans esportistes del món de la piscina.

La Cursa popular compta amb un recorregut per l'eix neuràlgic de la ciutat. El punt de partida serà al Parc dels Catalans. Des d'allà, els corredors pujaran per la rambla d'Ègara fins al carrer de Cervantes, on faran un gir de 180º i tornaran al lloc de sortida. En total es completaran dues voltes al circuit, que sumaran un total de 5 km de trajecte. La meta s'ubicarà de nou al Parc dels Catalans, epicentre de totes les activitats programades per al Dia de l' Orgull Gai de Terrassa.

Màxim 1.000 participants

El cost d'inscripció d'aquesta cursa que ha fixat l'organització és de 10 euros. Un preu popular en què s'inclou l'assegurança per als corredors, el xip de control, una samarreta d'obsequi i una bossa del corredor, cortesia de empreses de nutrició esportiva. Els participants també entraran en el sorteig de nombrosos regals.

La previsió d'inscripcions és alta, per la qual cosa es recomana a tots els interessats a apuntar-se a la Cursa que formalitzin la sol·licitud al més aviat possible, ja que l'organització tancarà la quota un cop s'arribi als 1.000 corredors. Els corredors que siguin més ràpids guanyaran i obtindran el reconeixement dels seus mèrits… i els altres també.

A més dels premis per al primer, segon i tercer lloc en la classificació, també obtindran guardons les millors disfresses i els grups més nombrosos. És una manera de fomentar la diversió i el "bon rotllo" en una prova diferent. En aquesta cursa cobra especial significat el lema repetit arreu "L'important és participar". I sobretot, divertir-se.

Concursos, tallers, música...

Abans i després de la cursa, els participants i els espectadors tindran l'oportunitat de gaudir amb una bateria d'activitats lúdiques i festives, que començaran al voltant de les cinc de la tarda i duraran fins a altes hores de la matinada. Concursos, tallers infantils i de família, diverses exposicions, sortejos i concerts de grups de música completaran una jornada que promet ser multitudinària, plural, acolorida i oberta a tota la ciutadania. Es preveu que en total hi participin de més de cinc mil persones.

L'esdeveniment de la Cursa de l’Orgull Gai té el suport de l'Ajuntament de Terrassa i l'organització va a càrrec d'un equip multidisciplinari d'especialistes, format per diverses empreses d'esports i de producció d'esdeveniments.