Els Gegants del Tricentenari, fets al Drac Petit de Terrassa

Artur Mas ha apadrinat els gegants de la Colla de Nou Barris fets per l'egarenc Jordi Grau

J.M.O.
08 de juliol del 2014
Artur Mas ha apadrinat els gegants del Tricentenari Foto: La Torre

El president Artur Mas ha apadrinat els gegants del Tricentenari , creats per la Colla Gegantera de Nou Barris amb motiu d'aquesta commemoració. Durant l'acte s'ha presentat públicament la geganta, que representa Agustina d'Urríes. El gegant, que representa Josep Galceran de Pinós, va ser presentat el passat 14 de setembre. Les figures han estat construides al taller Drac Petit de Terrassa de Jordi Grau.

Durant l’any 2013 i amb motiu de la celebració del Tricentenari de la Diada Nacional de Catalunya (1714-2014) va arribar al Taller un dels projectes més importants i populars en els quals ha treballat mai. Es tracta del Gegant, el qual representa en Josep Galceran de Pinós i Rocabertí, un dels líders de la defensa de Barcelona durant el setge de 1714, per a la Colla Gegantera de Nou-Barris de Barcelona.

El Gegant, de més de 4 metres d’alçada, ha estat creat per l'artista Jordi Grau i Martí a partir d’una figura de fang, uns motlles d’escaiola i una peça final de cartró -pedra: lleuger i resistent. Van ser setmanes de secretisme i acabats dignes de l’època, amb dissenys originals del mateix artista seguint les característiques dels soldats de l’època, en la qual va viure aquest important personatge polític. Aquest pertanyia al llinatge dels Pinós, terratinents de la zona a qui Felip V va destruir la Torre del Baró per haver-se mantingut fidels a l’arxiduc Carles III.