Detingut per robar a dones d'edat avançada a Terrassa

El delinqüent es vestia de treballador d'una companyia elèctrica per guanyar-se la confiança de les víctimes i poder entrar al seu domicili

Lluïsa Tarrida
07 de juliol del 2014
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Robatoris Violents de la Divisió d’Investigació Criminal van detenir, dimarts 1 de juliol, un home de 31 anys, nacionalitat argentina i veí de Terrassa com a presumpte autor de vuit robatoris amb violència a dones d’edat avançada.

El modus operandi que feia servir per assaltar les àvies era sempre el mateix: primer de tot es vestia de treballador d’una companyia elèctrica per tenir credibilitat i poder accedir als domicilis. Un cop localitzava una casa en la qual hi hagués una dona gran, sempre a Terrassa, hi entrava amb l’excusa de mirar el comptador. Ja a dins comprovava totes les estances per assegurar-se que la dona estigués sola i, un cop en tenia la certesa, les abordava violentament i les lligava de mans i peus per poder regirar el pis i poder sostreure totes les joies i diners en metàl·lic que podia.

El primer dels robatoris va tenir lloc el 18 de novembre. El delinqüent, vestit com a treballador de la companyia d’electricitat, va intimidar la víctima amb un cúter i la va lligar de mans i peus. Després de regirar el pis va emportar-se diverses joies així com un telèfon mòbil. Tot i no patir lesions greus, la víctima va patir politraumatismes i pèrdua momentània del coneixement. Fins al 25 de juny d’enguany, l’autor dels fets va cometre un total de vuit robatoris a Terrassa, sempre agafant com a víctimes dones d’entre 70 i 85 anys. En total va sostreure més de 5.600 euros, una gran quantitat de joies així com dos lingots d’or de 50 grams cadascun.

Cal destacar que tot i la violència que emprava el lladre, cap de les víctimes va resultar greument ferida, tot i que les vuit dones van necessitar rebre assistència mèdica. En un dels casos l’home va donar-li un fort cop al cap, la va arrossegar i li va tapar la boca per tal que no cridés.

Així doncs, un cop els agents van tenir el presumpte autor totalment identificat, van detenir-lo a Terrassa a la via pública. En el seu domicili van trobar-li una gran quantitat de joies, procedents dels robatoris, les quals estan pendents de ser retornades als seus propietaris legítims. Després de passar a disposició judicial, el jutge en va decretar l’ingrés a presó.