Gamma extra de Minyons a Terrassa

A Terrassa, els Minyons assoleixen el 9 de 8, el 2 de 9 amb folre i manilles i el 5 de 9 amb folre i els Castellers de Terrassa surten amb els objectius aconseguit i el 4 de 8, principal fita de la jornada a la segona ronda

Guillem Bargalló
06 de juliol del 2014
La diada castellera de la Festa Major de Terrassa ha viscut una jornada apassionant tot i que només ens trobem a 6 de juliol.

5 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa. Foto: Guillem Bargalló

Els Minyons de Terrassa han estat els primers a fer una autèntica exhibició del seu nivell i, després que ahir completessin dos castells de 9 i el 9 de 8, avui han optat per començar forts i afrontar un 2 de 9 amb folre i manilles d'entrada que, tot i patir durant la carregada, ha acabat assentant-se. El despenjament del pom de dalt ha impedit que poguessin descarregar-lo. A la segona ronda, els Minyons han apostat pel 9 de 8, castell que ahir estrenaven i que avui, poc més de 12 hores més tard, han repetit i descarregat amb comoditat. A la tercera ronda, els de la camisa malva han apostat fort pel 5 de 9 amb folre. Tot i que s'ha carregat amb solvència, la rengla ha acabat patint més del compte i ha cedit enfonsant-se i deixant el castell en carregat.

4 de 9 amb folre de la Jove. Foto: Guillem Bargalló

Surt molt contenta de plaça la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que afrontava la diada amb els nervis de qui estrena castells. La tornada amb autobús cap a Tarragona, però, podrà ser ben plàcida i, fins i tot, un punt festiva. Els de la camisa morada han completat un 3 de 9 amb folre que ha mostrat suficiència. El 4 de 9 folrat, l'aposta de la segona ronda i l'estrena més matinera d'aquest castell per a la Jove, ha pujat ferm i s'ha descarregat amb una comoditat que feia oblidar que es tractava del primer de l'any. A la tercera ronda, la Jove ha optat per 4 de 8 amb l'agulla al qual demostren haver-li pres la mida. I per si no en tenien prou, han acabat descarregant el pilar de 7 folrat.

4 de 8 dels Castellers de Terrassa. Foto: Guillem Bargalló

Els Castellers de Terrassa, per la seva banda, també surten de plaça amb els objectius aconseguits. El 4 de 8, principal fita de la jornada, ha arribat a la segona ronda i malgrat que s'ha hagut de treballar de valent, l'han pogut descarregar. Just abans havien completat un plàcid 7 de 7 i han acabat amb un 2 de 7 que tenien molt apamat.