El Trenet de Vallparadís de Terrassa, a tota màquina

Durant la Festa Major, el Club Ferroviari de Terrassa espera rebre la visita de més de tres mil persones | El recorregut, de gairebé 400 metres, fa gaudir de valent passatgers i també maquinistes

Lluïsa Tarrida
05 de juliol del 2014
Durant tres dies, els trens funcionen a tota màquina per portar de viatge a milers d'egarencs Foto: Lluïsa Tarrida

El Club Ferroviari de Terrassa se li gira feina per Festa Major. Posar a punt totes les màquines i deixar ben polit el circuit requereix una bona dosi de paciència i esforç. Però val la pena. Durant tres dies, des de dissabte i fins aquest dilluns, grans i petits podran gaudir pujant a una d'aquestes petites joies d'art d'enginyeria.

Des de l'entitat, calculen que entre 3.000 i 3.500 persones recorreran el circut de gairebé 400 metres i que travessa una de les zones més belles del Parc de Vallparadís. Un circuit en el qual s'hi poden trobar ponts, túnels, revolts i rectes per agafar velocitat. No és d'estranyar tanta participació, i no només de nens -tot i que és el públic majoritari sobretot pel fet que uns metres més enllà de l'estació hi té lloc la Festa Major infantil- sinó que dalt del tren es poden veure egarencs de totes les edats. I tot pel mòdic preu d'1 euro.

Una desena de membres del Club Ferroviari treballen de valent les hores en què els trenets estan en funcionament. El recorregut és curt de durada, però les màquines no paren de treure fum. 

Per aquells que no només vulguin entrenir els nens i tinguin curiositat per les màquines de tren, un cop asseguts als vagons si s'està atent es pot descobrir el taller on es reparen les locomotores i també desenes de vies alternatives. També hi ha una estació que recorda altres èpoques i si s'està de sort, el maquinista pot aturar-s'hi un moment per posar carbó a la caldera. Tot ben cuidat fins l'últim detall. 

Els horaris en què el trenet de Vallparadís circula són: d'11 a 14 i de 17 a 21h