Reconeixement al laboratori ambiental de Mina de Terrassa

La Torre
10 de juliol del 2014
Marta Brull, de Mina, recollint el guardó de mans del conseller Pelegrí Foto: Mina

Mina, Aigües de Terrassa va rebre dimecres en un acte celebrat a Cabrils, de mans de Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural el reconeixement per la seva contribució en la implementació de sistemes de qualitat en el sector agroalimentari. Marta Brull, directora del Laboratori Ambiental, va ser l'encarregada de recollir el premi.

La contribució del laboratori de Mina, Aigües de Terrassa, ha estat per la seva participació en el grup d’assessors dels exercicis d’intercomparació del Laboratori Agroalimentari del Departament, Programa Inter 2000, en l'especialitat de microbiologia dels aliments, un instrument necessari per assegurar la qualitat dels resultats analítics per a la resta de laboratoris del sector agroalimentari.

El Programa INTER2000 és el circuit d’assaigs d’aptitud dirigit als laboratoris del sector agroalimentari i organitzat des del Laboratori Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Els circuits d’assaigs d’aptitud com aquest, permeten als laboratoris disposar d’un mitjà per garantir la competència tècnica i la fiabilitat dels seus resultats, doncs obtenen dades de control de qualitat de les anàlisis, traçables externament, tractades estadísticament i avaluades en el marc d’un sistema que compleix amb les especificacions requerides dins l’entorn de les normes de qualitat.