Solsona acusa la Federació de Municipis de «mala fe»

L'alcaldessa de Matadepera surt a la llista de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció que acusa 44 càrrecs de la Federació pel presumpte cobrament de sobresous

La Torre
04 de juliol del 2014
Solsona va rebre durant els anys 2011 i 2012 una quantitat neta de 2.083 €uros en concepte de “rendiment del treball” Foto: Matadepera.cat

L’anunci de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció pel qual estudia si demana la imputació de 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya pel presumpte cobrament de sobresous, ha tingut ja les seves reaccions. 
 
L’alcaldessa Solsona, una de les persones que surten a la llista, ha declarat a Matadepera.cat que “en el seu moment tenia plena confiança en els serveis tècnics de la Federació de Municipis de Catalunya i que les quantitats percebudes eren retribucions associades al càrrec com així figurava a les corresponents declaracions de la renda que es van fer en el seu moment”. L’alcaldessa va rebre durant els anys 2011 i 2012 una quantitat neta de 2.083 €uros en concepte de “rendiment del treball”. 
 
“Entenc que les investigacions del cas Mercuri han anat estirant del fil i que al trobar-se amb aquestes quantitats, han pogut pensar que això podien ser sobresous, però la sensació que hem tingut aquests darrers dies ha estat de total impotència i de sentir-nos també enganyats”. “Sempre havíem cregut que havíem fet les coses legals”, continua Solsona, “i més tenint en compte que la federació és una entitat supramunicipal que assessora ajuntaments; així que aquesta situació ha estat molt desagradable i incòmode per tots aquells que d’una manera o altra ens hi hem vist implicats”. “I en el meu cas personal,” conclou Solsona, “el fet és més greu a partir del moment en què Matadepera surt als mitjans per un tema com aquest”. 
 
En aquest mateix sentit, els alcaldes de Mataró (CiU), Solsona (ERC), Sant Feliu de Llobregat (ICV) i Pontons (PP) han assegurat aquest matí a RAC1 que pensaven que els sobresous que cobraven de la Federació de Municipis de Catalunya eren per la feina que hi feien, i que eren legals.
 
Al llarg d’aquest divendres, tots els alcaldes de CiU que formen part de la Federació lliuraran un taló amb l’import de les quantitats percebudes aquests dos anys com a mesura cautelar. “Fins que no s’aclareixin aquests fets”, ha declarat Solsona, “CiU probablement deixarà de formar part del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya”. 
 
Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció va explicar en roda de premsa aquest dijous que va rebre la interlocutòria i l'atestat dels Mossos d'Esquadra de la peça 25 sorgida arran de la investigació del 'cas Mercuri'. En aquesta peça s'està investigant si 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya van rebre sobresous entre el 2011 i el 2012 sota la premissa que el que rebien eren diners per dietes i desplaçaments. Entre la llista dels 44 alcaldes hi apareix, entre d’altres, el llavors president de l’entitat que també era Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que va rebre 23.964 euros o l’Alcalde de Centelles, Miquel Arisa, amb 10.548 €uros.