L'Espai Vapor acollirà 15 concerts de grups emergents

La Torre
04 de juliol del 2014
Apollo Flytrap Foto: Aj.Calafell

Els dies 4, 5 i 6 de juliol, se celebrarà la tercera edició de l’Espai Vapor 2014 en el marc de la Festa Major de Terrassa. Un cap de setmana intens, on l’Ajuntament de Terrassa, i+D Indirecte i Inòpia Producions cobreixen l’organització, programació i producció de l’esdeveniment; Bakoom Studio,la creació del disseny i la imatge; i Bizarre Restaurant – Pop – Bari Vinyl Lunch & Drinks capitanejaran la oferta de restauració dels bars i restaurants en el mateix emplaçament. De nou són 3 dies i un total de 15 propostes musicals de gran nivell que estan triomfant a l’escena musical d’aquest país, i de nou s’aposta també, per formacions de la ciutat.

Divendres 4 de juliol de 2014 – Plaça Vapor Ventalló -Terrassa

21:00 APOLLO FLYTRAP
Formada l’any 2011, la banda egarenca Apollo Flytrap està intentant fer-se un lloc i de moment ha aconseguit importants fites en el seu camí. Parteixen d’un bon començament ja que han estat produïts per la prestigiosa Sylvia Massy, coneguda per haver treballat amb el mític Rick Rubin (Beastie Boys, AC/DC, Rage Against The Machine, Lady Gaga, U2,…) i haver produït grans grups a la seva carrera como Tool, Johnny Cash, Red Hot Chilli Peppers o REM. Amén d’haver estat finalistes de la IV edició del concurs de talent del programa de televisió Puro Cuatro. El seu primer treball ‘Catch You On The Fly”, gravat a Nova York, recull lletres positives i melodies que s’enganxen a través de la combinació de les dues veus femenines i una potent base de pop-rock amb R&B i tocs indie. Diuen que revolucionen els escenaris amb el seu directe energètic, serà qüestió de comprovar-ho quan obrin l’edició d’enguany de l’Espai Vapor.
 
23:00 NO MORE LIES
Història viva del post-hardcore de casa nostra. Pioners de pràcticament tot el que pot aspirar una banda d’aquí (ja feien gires per Europa i gravaven a Xicago, mentre altres no sortien de casa), aquest trio són paraules majors; capaços d’unir el post hardcore “Made in Washington DC” al component de celebració d’uns Van Halen, es podria dir que són una barreja perfecte de melodia i energia, Damned i Fugazi. Santi García, Màxim Triviños i Roger Ortega, són potència sonora. No More Lies encendran l’espai amb el seu directe experimentat de més de 10 anys de carrera musical, en el transcurs dels quals, han tret 3 àlbums. Aquest cop ens presentaran “In the Shade of Expectation”, el seu darrer treball on diuen que han aconseguit condensar el millor dels seus anteriors discs. 
 
00:30 FIRA FEM
Des que van treure el seu segon disc els nois de “ Fira Fem ” (2013) no han parat. A part d’estar entre els 10 millors discs nacionals segons la crítica especialitzada o protagonitzar portades a publicacions com Mondosonoro, aquest grup madrileny, enguany ha estat, ni més ni menys que al SOS 4.8 de Murcia i al Primavera Sound, i passarà per altres festivals com l’Electropop i el Sonorama. Apadrinats pel gran Sergio Picón, des d’un segell de solvència contrastada com Aloud Music; entre tant concert, a Terrassa també tindrem la oportunitat de gaudir del seu directe que ha estat batejat com a “Fiesta Nueva”. Estructures sòlides, electrònica que guanya terreny en paradisos sintètics i una aposta forta per la veu, que guanya protagonisme amb melodies coloristes. 
 
02:00 MUJERES
Des del seu debut al 2008 la seva trajectòria ha anat sobre rodes i el seu nom ha corregut com la pólvora. Amb la seva primera maqueta tothom va començar a parlar d’aquells quatre nois amb nom femení de Barcelona, Mujeres . Prometien i així s’ha demostrat després de sis anys, tres discos, molts concerts i festivals com el Primavera Sound o participar dos anys consecutius al SXSW d’Austin (Texas). Aplaudits per la crítica nacional i internacional i ovacionats pel públic, dissabte a la matinada vindran a presentar-nos el seu nou ep de quatre cançons editat per Canadà i el primer integrament cantat en castellà. 
 
03:00 GALIX DJ
Galix no és només un nom, sinó una forma de viure la música. Se’l reconeix per la seva constant autocrítica, a cops exagerada, però necessària per entendre la dinàmica de les seves sessions on sempre té alguna carta amagada, i és que li agrada sorprendre al seu públic. Podríem dir que no és un home d’un sòl estil musical, ja que la varietat conforma la seva identitat combinant tot tipus de gènere que l’audiencia reclami.

Dissabte 5 de Juliol de 2014 – Plaça Vapor Ventalló -Terrassa

21:30 PREGNANTS
Els Pregnants són un grup que experimenten permanentment. El seu recorregut es remunta als anys 90 amb bandes vallesanes com els Serial Killers (Cerdanyola del Vallès) o els Movie Glamour (Sabadell).  Després de molts anys com a Pregnants es decideixen a gravar una maqueta que aviat sortirà de la sala de parts i que la presenten en directe a camp propi, a l’Espai Vapor de Terrassa.
 
23:00 SÚPER GEGANT
Segur que has sentit a parlar d’aquesta banda de Reus establerta a Barcelona, Súper Gegant , segons l’Enderrock són el grup català revelació de l’any. “Camina i Oblida”, el seu primer disc sona a My Bloody Valentine, a Yo La Tengo, a Jesus and Mary Chain i fins i tot al trencament emocional de Los Planetas en el seu disc Super 8. 
 
00:30 PONY BRAVO
Si no són la banda més particular i inclassificable que ha donat el rock cantat en castellà, poc els falta. “Si bajo de espaldas no me da miedo y otras historias” i “Un gramo de fe” són els dos discos que han convertit als sevillans en una de les bandes més arriscades i incòmodes de l'actualitat. Després de girar intensament durant els últims anys, van llançar el 2013 el disc "De Palmas y Cacería". Aquest darrer treball de Pony Bravo ha estat escollit el millor disc de l'any per Mondo Sonoro i per El Enano Rabioso i forma part dels primers llocs en les llistes del millor de l'any segons la premsa especialitzada.
 
02:00 SVPER
Després d'agitar el subsòl barceloní amb bandes com Sibyl Vane i Thelemáticos, SVPER és el projecte definitiu de l'asturià Sergio Pérez i l'argentina Luciana Della Villa. Van sortir a la superfície al 2011 amb només tres demos penjades a Soundcloud i un videoclip de "El Final de la Noche", realitzat per Canada, sent considerats per diversos mitjans com una de les grans esperances de l’escena independent. En el seu disc de debut el duo s'agafa amb certesa a les arrels del krautrock alemany dels anys 70 i als timbres del pop més somiador, aconseguint un resultat encantador a la primera escolta. Sintetitzadors analògics i aparells de cinta, al servei de les textures més profundes i de la cançó, que han despertat l'interès de blocs en tot el planeta, consagrant a Sergio Pérez (co-responsable del so de “Alegranza” de El Guincho) com un els productors més interessants d'aquest país. 
 
03:00 WOOLY & BULLY DJS
Aquest parell, Wooly & Bully , amb nom del mític tema de Sam The Sham & The Pharaohs, defineixen les seves sessions com ballables i guitarreres. Residents del Velcro Club des de fa tres anys, han punxat al festival Embassa’t i a altres espais com l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, la sala Silenci de Manresa, el Balboa i el Hit Me! de Sabadell. Cançons de rock, surf o garatge no faltaran. Sens dubte, auguren un bon final de festa per aquell dia.

Diumenge 6 de Juliol de 2014 – Plaça Vapor Ventalló -Terrassa

El grup Olivian

21:30 OLIVIAN
Olivian , són una banda de indie-pop, originària de Terrassa, i formada al 2012: Yoloflipo (veu) Toni Álvarez (guitarres), Carlos García (bateria). Tot ells, músics amb diferents trajectòries en el món de la música, decideixen reunir-se i posar en comú les seves millors idees; creant un estil propi, que navega en el pop-rock, però amb pinzellades electròniques, cantat en castellà i amb missatges clars; i volent arribar al públic de manera directa i sense embuts. Totes aquestes intencions es materialitzen en el seu primer treball, “Bipolar” (2013), que presentaran a l’Espai Vapor.
 
23:00 ME AND THE BEES
Es podria descriure a Me and the Bees com una explosió pop on ritme, melodia i soroll s'embranquen regirats a la recerca de la cançó rodona. Després de la marxa d'Eli Molina i la incorporació de l'ex Surfing Sirles Guillem Caballero als teclats (de moment només per a l'enregistrament), Me and the Bees han ajustat els contrapesos i replantejat la ruta. El seu nou so combina a la perfecció unes melodies sempre enganxoses amb els racons complexos i fins estridents de la guitarra de Carlos Leoz, ara més present, i els àcids teclats de Cavaller, que també participa a les veus. “Mundo fatal” és com una pel·lícula que se succeeix a ritme vertiginós, mai saps què passarà en els següents 5 segons. 
 
00:30 BETUNIZER
Betunizer parteix d'unes premisses estilístiques que entreveuen un ADN molt marcat pel post-hardcore, el punk i el noise rock. El trio de València ha anat donant forma a un memorable llibre d'estil que no té rival en el món. El tercer disc del grup, anomenat “Gran Veta”, reuneix tot el que els ha fet grans, és el seu treball més equilibrat i en el que apareixen algunes de les seves millors cançons. Els aficionats als sons contemporanis i moderns es trobaran aquí com a casa. 
 
02:00 EL ÚLTIMO VECINO
El Último Vecino és el grup que està en boca de tots, una perfecta aplicació del pop tan nostàlgic com enèrgic i tan senzill com evocador. El Último Vecino exposa una fórmula perfecta, les tornades succeeixen ràpidament i les estrofes són un apassionant camí que fa olor a Golpes Bajos, Derribos Arias i als primers El Último de la Fila, tot conjugat amb un pols de ball contingut que ens transportarà a un altra época. 
 
03:00 KERMIT THE FROG
No consideraríem a Kermit The Frog estrictament com un dj, sinó més aviat un selector. I és que en les sessions de l’alter ego de Santi Colomer, si una cosa destaca, és el contingut davant de la tècnica.