335 mil euros per dinamitzar el comerç del centre de Terrassa

Associació TerrassaCentre i Generalitat de Catalunya signen un conveni per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert | L'entitat preveu realitzar una desena d'accions per enfortir el teixit econòmic

Lluïsa Tarrida
03 de juliol del 2014
Paloma, Ballart, Torres i Costa, en l'acte de signatura del conveni Foto: Lluïsa Tarrida

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el secretari sectorial d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres; la presidenta sènior de l’Associació TerrassaCentre, Maria Costa; i el president júnior de l’Associació TerrassaCentre, Joan Paloma; han signat aquest dijous un conveni de col·laboració entre el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i l’Associació TerrassaCentre per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert. 

El Pla Estratègic d’Actuació del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya 2011-2015, aprovat pel Consell General en sessió d’11 de maig de 2011, potenciar especialment la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials i de serveis que contribueixen a la necessària renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).

D'aquesta manera, aquest dijous, s'ha concretat una subvenció per l'import de 35 mil euros per a dos dels àmbits que incorpora el programa: "Dinamització d’una zona d’alta concentració comercial" i "Actuacions innovadores liderades per les associacions del comerç, els serveis, l’artesania i la moda". Des de TerrassaCentre han afirmat que han apostat per adherir-se a les dues línies d'actuacions i ja tenen pensat tota la llista de campanyes i accions que durant a terme fins a finals de 2014. El pressupost total estimat que parteix l'Associació per a les activitats que es realitzaran en els propers mesos és superior als 335 mil euros.

Pla d'actuació comercial

"El
 conveni vol consolidar o crear sinèrgies comercials urbanes que siguin capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir l’equipament comercial col·lectiu urbà en l’element motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn", ha explicat Pere Torres, que ha volgut remarcar que "davant les amenaces que el nostre model mixt de comerç està patint és necessari abordar les solucions de forma decidida i col·lectiva, hem d'anar junts administracions i el sector comercial, però és sobretot aquest últim qui ha de liderar i impulsar les iniciatives". 

La Generalitat inverteix doncs 35 mil euros que aniran repartits 25 mil a projectes de dinamització i 10 mil a projectes innovadors. Paloma i Costa han insinuat que es prepara una acció molt original de cara el mes d'octubre però no han volgut avançar res. Tot i així, sí que se sap el pl
a d’actuació de l’Associació de Comerciants d'aquí a finals d'any i que inclourà aquestes accions: 
 
 Denim Shop-Art Terrassa 
 Campanya de rebaixes (2 edicions) 
 Campanya Fora Stocks (2 edicions) 
 Campanya “On és en Mic?” 
 Col·laboració a la Fira modernista 
 Sopar del comerciant 
 Campanya “Quina castanya de descomptes” 
 Campanya de Nadal 
 Edició del Guia’t (Plànol comercial) 
 Aplicacions tecnològiques 
 Campanya genèrica de tòtems i monòlits 

 
Jan Paloma ha assegurat que cada euro invertit provinent de la Generalitat serà duplicat per part a l'Associació TerrassaCentre i plenament justificat. "Des de l'entitat volem fer ciutat i terrassenquisme, per això volem ser un gran centre comercial a cel obert que no només inclogui activitats comercials sinó també que aculli actes de tota mena", ha dit Paloma, que ha volgut llançar una crida a les grans cadenes de distribució "perquè el centre som tots i també els necessitem perquè ens ajudin a dinamitzar-lo, no n'hi ha prou pagant un lloguer".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Terrassa aquest cop era present en l'acte de signatura del conveni només com a col·laborador ja que la seva aportació econòmica serà 0. Tot i així, cal recordar que el Consistori ja té firmat un contracte especial amb TerrassaCentre de 27 mil euros anuals per endegar iniciatives comercials. "El Consistori sempre ha apostat per enfortir el comerç local i de proximitat, volem que el centre segueixi sent la locomotora de la ciutat i volem potenciar un model innovador en què se sumin esforços per part de tots els agents implicats", ha posat sobre la taula l'alcalde Jordi Ballart. El socialista ha sentenciat que "el comerç és el principal sector d'ocupació a la nostra ciutat i per això cal la cooperació entre sector públic i privat per aconseguir reorganitzar el casc històric, sempre des d'una visió de país i de fer ciutat".