Salvador Cardús és el Capgròs de Terrassa de l'any 2014

El Casinet de l'Espardenya ha desvetllat avui el misteri més gran de les darreres setmanes i ha escollit el sociòleg i periodista

J.M.Oller/L. Tarrida
04 de juliol del 2014
Salvador Cardús amb el seu capgròs i el creador Jordi Grau Foto: Joan Manel Oller

El sociòleg i periodista Salvador Cardús és el Capgròs de l'Any 2014. El secret més ben guardat de les darreres setmanes ja s'ha desvetllat, en l'acte més destacat de l'inici de la Festa Major de Terrassa. "És el sociòleg titular de Catalunya. Membre del Consell de la Transició Nacional, professor, tertulià, conferenciant, educador…" es deia en l'escrit de presentació.

El capgròs ha sortir de la llista dels 13 capdidats presentats pel Casinet de l’Espardenya . El capgròs ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista terrassenc Jordi Grau. Un cop revel·lada la sorpresa, el capgròs de Salvador Cardús ha estat acompanyat al balcó de l'Ajuntament pel cagròs de la Suri, la pintora i poetessa que ens va deixar recentment. El govern ha volgut retre-li, d'aquesta manera, un sentit homenatge que ha estat rebut amb forts aplaudiments des de la plaça, plena de gom a gom.

Salvador Cardús i Ros ( Terrassa , 12 de juny de 1954 ) és escriptor i doctor en Ciències Econòmiques. Ha estat Fellow Visiting del Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge el 1993 i Visiting Research de l’Institute for European Studies de la Universitat de Cornell (EUA) el 2005 i del Queen Mary College a la Universitat de Londres el 2006 . Actualment és professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona , de la qual ha estat degà entre 2009 i 2011 .

El setembre del 2009 va ingressar a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l' Institut d'Estudis Catalans amb el discurs Tres metàfores per pensar un país amb futur. En l'actualitat forma part del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), un òrgan creat per la Generalitat de Catalunya per tal d'assessorar la Generalitat en el procés de transició nacional de Catalunya.

És nét de l'historiador i cronista local Salvador Cardús i Florensa.