Jordi Ballart: «Visca Terrassa i visca Catalunya»

El pregó -amb intèrpret de llengua de signes-, ha anat a càrrec d'infants de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la ciutat, des del balcó de l'Ajuntament en un Raval ple de gom a gom

J.M.Oller/L. Tarrida
04 de juliol del 2014
Els gegants han estat una de les entitats que han participat en el ball d'inici de Festa Foto: Joan Manel Oller

El Drac de Terrassa, acompanyat per una comitiva de tabals i traient foc pels queixals, ha baixat des de la seva cova de Sant Llorenç fins al raval de Montserrat per tal d’iniciar els actes de la Festa Major . Ha passat per carretera de Matadepera, carrer Major de Sant Pere, plaça del Rector Homs, plaça de la Creu Gran, carrer Nou, carrer de Sant Pere, placeta de la Font Trobada i raval de Montserrat.

En honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valentí i per tal d’espantar la pluja durant els dies de la Festa Major, s'ha encès el ciri de Festa Major, al vestíbul de l’Ajuntament. A les vuit del vespre han repicat les campanes per a informar la ciutadania de l'arribada de la festa gran.

El Drac de Terrassa acompanyat pel Drac Infantil ha ballat la dansa del drac amb la qual han començat els actes de la Festa Major. El Raval de Montserrat ja era ple de gom a gom.

Tot seguit s'ha escoltat el pregó -amb intèrpret de llengua de signes-, a càrrec d’infants de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la ciutat, des del balcó de l’Ajuntament. A continuació, l’alcalde, Jordi Ballart, n'ha fet l’obertura oficial.

A continuació han ballat els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats pels Ministrils del Raval.

L'alcalde de Terrassa ha donat el tret de sortida al crit de "Visca Terrassa i visca Catalunya".

Els Bastoners de Terrassa han actuat al Raval de Montserrat Foto: Joan Manel Oller