195.000 euros per ampliar la xarxa elèctrica de Terrassa

La inversió de la companyia Endesa pretén millorar la qualitat del servei en el barri de Sant Pere i del Centre

E.P.
02 de juliol del 2014
Endesa ha invertit 195.000 euros en els treballs d'ampliació i reforma tecnològica de xarxa elèctrica de mitja tensió dels barris de Sant Pere i del Centre de Terrassa, ha informat aquest dimecres la companyia.

L'objectiu dels treballs és millorar la qualitat i la continuïtat del servei a clients de la capital vallesana mitjançant l'ampliació de tensió de cinc centres de transformació, on també ha augmentat la seguretat.

En concret, l’ampliació de tensió s’ha portat a terme a cinc centres de transformació –ubicats al passeig de les Lletres, el carrer de Cervantes i el carrer de Monserrat–, passant d’11 a 25 kV, fet que permet duplicar la capacitat de transport de les línies. D’aquesta manera es dóna més maniobrabilitat a la xarxa, amb la conseqüent reducció del temps d’actuació en cas d’incidències, i es deixen les infraestructures a punt no només per a suportar eventuals puntes de consum, sinó capacitades per atendre el creixement vegetatiu del municipi i donar resposta a possibles subministraments de futur.

Aquest canvi ha inclòs la substitució de transformadors per tal d’adaptar els dispositius a la nova tensió. A més, en un sisè punt de transformació que ja estava a 25 kV, s’ha acabat d’instal·lar un sistema de protecció dotat d’uns equips amb un gas de característiques especialment aïllants, en lloc dels tradicionals d’aire. Aquesta tecnologia és més segura i robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució.

Alhora, gairebé no requereix manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients, i compta amb el sistema de telecomandament, el qual permet accionar a distància –des del Centre de Control que la Companyia té a la seu de Barcelona– els dispositius de maniobra i permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències. Així, s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció de la interrupció del subministrament elèctric.

D’altra banda, per tal de canalitzar el nou cablejat, la Companyia ha estès fins a 400 metres de línia subterrània de mitja tensió i n’ha unit dues amb 135 metres de cable entre els carrers d’Amadeu de Savoia, de Miquel Àngel, de Sant Leopold, de Sant Valentí i la carretera de Rellinars. Aquesta actuació forma part del pla d’Endesa per a canviar la tensió d’11 a 25 kV, uniformitzar les instal·lacions i garantir, d’aquesta manera, la qualitat, la continuïtat del servei i l’adequació de les infraestructures elèctriques a les necessitats del territori.