Un corredor de Vacarisses als 100 km Trailwalker de Madrid

La Torre
01 de juliol del 2014
Equip mataroní Kriter.net Foto: Paris Canals Rovira

El vacarissenc Toni Jurado formarà part de l'equip mataroní Kriter.net guanyador en les edicions 2012, 2013 i 2014 de la cursa solidària 100 km Trailwalker de Girona (l’única organitzada fins ara a l’Estat) que s’organitza amb la intenció de recaptar fons per a Intermón Oxfam .

Prendrà part aquest proper dissabte 5 als 100 km Traiwalker de Madrid , que s'estrena en un esdeveniment d'aquest tipus, amb la intenció de repetir el bon paper aconseguit a la prova gironina.

L'esdeveniment consisteix a recórrer conjuntament els 100 km 4 atletes més un equip de suport format per 2 persones. Durant el repte cal anar sempre els 4 junts i arribar a meta en menys de 32 hores. Per poder-se presentar a la línia de sortida dels equips han d'aconseguir com a mínim 1500 euros en donacions per Intermon Oxfam.

L'equip Kriter.net tot i estar esposoritzat íntegrament per l’empresa mataronina Kriter Software té també la col·laboració de Compressport. El 2013 va aconseguir la millor marca mundial de tots els temps realitzada en uns 100 km Trailwalker amb 9h45min. Enguany a Girona s'ha quedat a prop del rècord: 9h46min. Aquesta prova va néixer a Hong Kong i es celebra actualment en 11 països de tot el món. 

Madrid acull una primera edició dels 100 km Intermon Oxfam Trailwalker i és a la Serra Nord  (Vall de Lozoya i el Guadarrama) on els corredors i marxadors hauran de completar el repte.

L’Estat, per tant, acollirà des d'aquest 2014 dues Traiwalker: a Girona hi van participar 356 equips i a Madrid, de moment, ja hi ha inscrits 139.

La resta dels components de l’equip Kriter són Raul Angulo, Paris Canals, Juan Diego Martin, Xavi Nadal i Rafa Rodriguez, de diferents poblacions del Vallès, Barcelonès i Empordà. A part de la component esportiva, cal parlar de la solidària i en aquest sentit cal dir que tots hi guanyem ja que, de moment, portem recaptats més de 920.000 euros entre les dues proves.