Minyons, veniu al Concurs!

Sergi Caballé, opinador casteller, creu que els malva haurien de participar en l'esdeveniment

La Torre
30 de juny del 2014
En primer lloc vull destacar que jo sóc casteller de la zona tradicional, i és per això que, segurament, la meva opinió serà diferent de la de molts lectors i de la de molts castellers de Minyons.

Minyons s’ha mostrat sempre com una colla “anticoncurs”, ja que defensa que l’activitat castellera és cultural i festiva i diu que els punts i el fet de concursar va en contra dels seus principis.

Fins a cert punt, tot i ser casteller de la zona tradicional, ho puc arribar a entendre però no a compartir. És per això que donaré cinc raons que defensen la meva opinió, és a dir, per què crec que Minyons ha d’anar al Concurs.

Comparteixo l’opinió que la colla de la camisa malva ha d’anar al concurs biennal de Tarragona perquè hi poden dir la seva, i de quina manera! Minyons de Terrassa ha començat la temporada de manera magistral, com feia anys que no arrancaven, refent-se de la campanya irregular de la temporada passada, i aquest és l’any per escriure una pàgina a la història.

Comparteixo l’opinió que la colla ha d’anar al concurs perquè el certamen és conegut com “l’espectacle casteller més gran del món”. Minyons comparteix la idea que els castells són festa i espectacle. Llavors? Veniu al concurs i feu festa, feu cultura de la mateixa manera que ho fan les altres colles que hi van.

Comparteixo l’opinió que la colla ha d’anar al concurs per substituir una de les grans actuacions de la temporada com és Sant Fèlix. Enguany, els administradors de la Festa Major de Vilafranca han decidit deixar Minyons fora del cartell de la diada, i és per això que, per tal d’assolir grans fites, Minyons podria substituir la plaça de la Vila de Vilafranca per la Tarraco Arena, on de ben segur podrien alçar grans castells.

Comparteixo l’opinió que la colla ha d’anar al concurs per un canvi d’imatge. M’explico: Minyons ha estat una colla que tradicionalment li ha costat molt sortir del nord per actuar-hi.

En rares ocasions es deixen veure per la zona tradicional. És per això que crec que seria molt bo per a la colla obrir portes a la zona tradicional, i és que aquest any la cita més important a la zona tradicional és el Concurs de Castells.

Comparteixo l’opinió que la colla ha d’anar al concurs perquè un mes després Minyons celebra la XXXVI Diada de la Colla.

En aquesta diada, els malva hi ha aconseguit assolir castells com el 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre i l'agulla, el 4 de 9 amb folre i agulla, i, el súmmum dels castells de Minyons de Terrassa, el 3 de 10 amb folre i manilles, i s'ha convertit en la primera colla que el descarregava.
El Concurs, doncs, podria ser la prèvia perfecta de la Diada de la Colla. Recalco: sóc casteller de zona tradicional. He pensat sempre així, penso així i pensaré sempre així. Minyons, veniu al Concurs! Feu gran la vostra història!