Pere Arquillué és Krum

L'actor egarenc dóna vida al personatge ideat pel dramaturg israelià més destacat dels últims anys, Hanoch Levin | L'obra es podrà veure només del 5 al 7 de juliol dins del Festival Grec de Barcelona

Lluïsa Tarrida
29 de juny del 2014
Arquillué encarna un home que torna a casa després d'un llarg viatge

L’autor més destacat de la dramatúrgia israeliana arriba als escenaris barcelonins amb la història tragicòmica d‘un home que no ha fet res a la vida i que torna a un lloc on no ha passat res des que va marxar. Es tracta de Hanoch Levin i l'obra "Krum". Dirigida per Carme Portaceli compta com a protagonista principal amb el terrassenc Pere Arquillué i es podrà veure dins del Festival Grec, al Mercat de les Flors del 3 al 5 de juliol. A més, destacar que la traducció de l'original ha anat a càrrec de Roser Lluch i el també egarenc Sergi Belbel.
 
Krum (un nom que en llengua hebrea significa ‘crosta’) torna a casa després d’un llarg viatge. A la maleta no hi porta cap regal, només roba bruta, però la seva vida no sembla gaire més plena: no s’ha fet ric, no ha trobat l’amor i, per descomptat, tampoc no ha triomfat. En arribar a casa, però, descobrirà que no hi ha canviat res: el seu és un món paralitzat i apàtic que no ha avançat, on ningú no ha desenvolupat cap projecte. Naixements, casaments i funerals són els únics esdeveniments destacables, uns fets que Krum es mira com a espectador passiu, com si fos en un teatre on s’escenifiquen les seves pors i fantasies. Amb un humor esmolat i una ironia de vegades sagnant, Levin retrata un món que potser és el mateix que tots habitem, un microcosmos que ens parla de diferents aspectes de la condició humana.
 
Una coproducció del Grec 2014 Festival de Barcelona, la Factoria Escènica Internacional i el Teatre Lliure. Amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Israel i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC).