L'Ateneu Candela de Terrassa celebra el 13è aniversari

La Torre
27 de juny del 2014
Una de les nombroses activitats que es duen a terme a l'Ateneu Candela Foto: A.C.

Aquest dissabte, El Centre Social Ateneu Candela, nascut a l'any 2001 a Terrassa, celebra el seu 13è aniversari. Va néixer gràcies a l'impuls d'una vintena de persones de Terrassa que van crear un espai per experimentar noves formes de fer política i transformar-la un centre social amb el nom d'Ateneu Candela. L'antic local (al carrer de la Rutlla, edifici que va ser enderrocat al 2013) va acollir persones i grups implicades en el moviment de resistència global i després en lluites locals com les campanyes contra el camp de golf de Torrebonica, el Quart Cinturó, o els tancaments d'immigrants a Barcelona i els primers Maydays.

Al 2005 el local de la Rutlla va quedar petit gràcies a la presència de nombrosos grups i col·lectius, com La Cooperativa de Consum Responsable, Post Scriptum Radio, La Casa Nicaragua, El Frijol Rebelde etc. Aquell mateix any ja es va llogar un nou local, al carrer Sant Gaietà, cantonada amb carrer Montserrat, part de l'antiga Fàbrica Albiñana Ribas «la Farinera», edifici de l'arquitecte Lluís Muncunill. El nou local, que es va rehabilitar col·lectivament, es va inaugurar l'any següent, és l'actual simbòlic espai del centre social desde fa 8 anys, i ha estat sostre d'iniciatives ciutadanes pel dret a la ciutat com les lluites dels migrants i les associacions de sensepapers i les mobilitzacions de VdeVivenda.

A dia d'avui el centre social acull iniciatives diverses (poesia, teatre, cinebar, impressió 3D, tallers, etc.), i una programació mensual consolidada d'una vintena d'activitats amb participants de la ciutat i de la regió metropolitana. També és espai de trobada de nombrosos grups ciutadans, que han increment la seva activitat i diversitat d’ençà del 15M.

Al Candela d'avui tenen un rol central els projectes ja consolidats d'economia del procomú, que cada cop coneix més gent a la ciutat: la llibreria i espai de formació "Synusia", la cafeteria cultural "El Cafè del Candela", i la cooperativa de formació i desenvolupament en software lliure "Communia".

Per celebrar l'efemèride, aquest dissabte 28 de Juny han preparat una vetllada oberta a tota la ciutat, amb el següent programa:

A les 20h: Entrega del "kit del soci", un regal pels cofinançadors del centre social, que cada cop són més. Actuació del grup "Candela Jazz Band"

A les 21h: Sopar d'aniversari: l'entrada pel sopar val 7 euros i s'ha de comprar anticipada al Cafè del Candela (socis gratuït).

A les 22h: Entrega del premi "Tu sí em representes" (l'any passat es va donar a la PAH-Terrassa i a Salvem Can Montllor).

A partir de les 23h: vídeos de la campanya #YesWeCandela (campanya de maig i juny de visibilització del centre social per buscar cofinançadors) i punxaran música "Soulsystem Dj's".