El documental «Sitges, sentiments de festa», a la Coral Els Amics

La Torre
25 de juny del 2014
A una setmana de l'inici de la Festa Major de Terrassa, i continuant amb la intenció de conèixer altres grans Festes del país, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa us convida a l'estrena del documental: "Sitges, sentiments de festa". L'acte tindrà lloc aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre a la Societat Coral Els Amics.
 
Es tracta d'una experiència audiovisual de 50 minuts que t’endinsa en la tradició que defineix el caràcter sitgetà i que et convida a conèixer, entendre i viure la Festa Major de Sitges, declarada d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, al ritme de les gralles, l’estrèpit dels trons i el so dels picarols. Aquest documental és també un reflex de com és viu una festa de cultura popular catalana clàssica de l’àmbit territorial del Penedès-Camp de Tarragona i tan arrelada amb més de 400 anys d’història.
 
Aquest documental produït per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, l'any 2014, serà presentat pel president de l'entitat, Xavier Salmerón i Carbonell, i per la secretaria de l'agrupació, Pepi Martínez i Font, que explicaran els misteris de la fascinant Festa Major de Sitges.