El PP vol que s'ampliïn els horaris de les terrasses dels bars

El grup municipal considera que les administracions públiques competents "més flexibilitat i llibertat a l'hora de gestionar i dirigir el sector de la hostaleria"

La Torre
24 de juny del 2014
Els populars ja van demanar en un ple anterior bonificacions per als restauradors amb terrasses
Els populars ja van demanar en un ple anterior bonificacions per als restauradors amb terrasses | Foto: Txell Bigatà
Els populars ja van demanar en un ple anterior bonificacions per als restauradors amb terrasses Foto: Txell Bigatà

El Partit Popular ha presentat una proposta de resolució de cara el ple ordinari d'aquest dijous sobre l'horari de les terrasses a la nostra ciutat. En l'exposició de motius, els populars afirmen que:

"Atès que la ciutat de Terrassa sempre ha tingut una arrelada tradició gastronòmica que destaca per la singularitat i la qualitat de l’oferta en hostaleria-restauració de que podem gaudir els ciutadans, sent clars exemples la “ruta de tapa en tapa”, la “tardor de caça i bolets”, les “jornades gastronòmiques del cigró menut” i altres".

Atès que també gaudim de un potencial associatiu i cultural immens que té com a conseqüència una ciutat viva on els nostres veïns gaudeixen d’un oci divers i de qualitat, així com el fet de ser la segona ciutat universitària de Catalunya, amb el notable nombre de nois i noies joves que visiten o resideixen a Terrassa.

Atès que el sector serveis, i més concretament el gremi d’hostaleria, és un dels pilars fonamentals de la nostra economia local que ha patit greument i pateix la crisi econòmica, agreujat per la modificació de la normativa relativa al tabac, però suficientment fort i flexible per saber adaptar-se a la nova realitat social.

Atès que des de el propi gremi d’hostaleria es demana a les administracions públiques competents més flexibilitat i llibertat (acompanyada de responsabilitat) a l’hora de gestionar i dirigir el seu sector, com per exemple una ampliació dels horaris de terrasses en els locals del sector de la restauració ( bars-restaurants etc...) i d’altres assimilats".

Per tot això, el grup municipal vol que el ple aprovi els següents acords:

PRIMER.- Ampliar, de forma general, el permís administratiu relatiu a les terrasses exteriors dels locals d’hostaleria i restauració (bars-restaurants etc...) i d’altres assimilats en una hora més, tant per la temporada d’hivern com

SEGON.- Avançar els horaris de la temporada d’estiu al mes de Març per proporcionar més flexibilitat al sector

TERCER.- Dissenyar conjuntament amb el gremi d’hostaleria i la FAVT un Pla d’actuació per compatibilitzar l’ús de les terrasses i el descans dels veïns en aquelles zones on estiguessin instal·lades les mateixes.

QUART.- Facultar a l’Il.lm Senyor Alcalde-President de l’Excm. Ajuntament de Terrassa per tal de signar la documentació necessària per l’execució dels acords anteriors.