Terrassa i Matadepera, en la trobada territorial de futbol femení

Lluïsa Tarrida
23 de juny del 2014
Jugadores de l'equip sub-12 del Vallès Occidental-Terrassa Foto: FCF

El passat dissabte 21 de juny, Salou va tornar a convertir-se en l'escenari d'una nova edició de Trobades Territorials de competició femenina amb un èxit total de participació i organització. Prop de 800 jugadores de 40 equips territorials van gaudir d'una jornada lúdico-esportiva que van acabar amb l'equip territorial de Girona com a Campió de la categoria aleví (sub-12); el Barcelona en el cas de la categoria infantil (sub-14) i també el Barcelona en juvenil-cadet femeníns (sub16).
 
La competició es va iniciar sobre les 10 hores. Es van disputar un total de 68 partits, quasi 10 hores de bon futbol femení. L'últim encontre disputat, a les 20'15 hores,  va ser la final en categoria Cadet-Juvenil que va enfrontar el Baix LLobregat i Barcelona, amb victòria per les jugadores de la capital catalana.
 
La delegació del Vallès Occidental-Terrassa va formar les seves seleccions amb jugadores de l'Escola de futbol Bonaire, CE Sant Cugat, Col·legi Europa (Sant Cugat), Escola de futbol Manu Lanzarote i CF Matadepera, que a pesar que no es van classificar per semifinals, van fer un gran paper en la competició. 
 
Els rivals del Vallès Occidental-Terrassa van ser Barcelona, Bages-Berguedà i Penedès-Garraf, en aquest ordre. En categoria sub-12, dirigida per Cristina Moyano i Alba Navarro, derrota en el primer partit per 2 a 0; victòria en el segon per 1 a 2 i derrota davant el Penedès per 3 a 1. La sub-14, dirigida per Miguel Soto, va iniciar la competició amb una contundent derrota, 7 a 0 davant el Barcelona. En el segon partit, derrota per la mínima 2 a 1 i finalitzaven la competició amb un empat davant a 3 davant el Penedes-Garraf. 
 
Plantilla de sub-14 de la delegació Vallès Occidental-Terrassa Foto: FCF

En futbol 11, Aítor Corrionero, seleccionador de la delegació Vallès Occidental-Terrassa, va ser el responsable de dirigir la categoría juvenil-cadet (sub-16). A pesar de comptar amb baixes d'última hora, les jugadores van mostrar un bon nivell de joc. Els pocs canvis disponibles i la forta calor van exigir a les jugadores un gran esforç físic que es va reflectir a la recta final de la competició. Derrota en el primer partit per 1 a 0, empat a 0 en el segon i derrota davant el Penedès per 4 a 1.
 
La delegació del Vallès Occidental-Terrassa va coomptar també amb la presència de David Herrera i Javi López, àrbitres de la demarcació comarcal, que van desenvolupar les funcions de delegats de seleccions. 
 
Promocionar el futbol femení és un dels reptes marcats per l'actual junta directiva de la Federació Catalana de Futbol, encapçalada pel seu president, Andreu Subíes i el responsable federatiu del futbol femení, Albert Montull. Aquestes Trobades territorials de futbol femení, sens dubte, s`han convertit en una important acció per promoure i fomentar la pràctica del futbol femení. 
 
Jugadores de la sub-16 delegació Vallès Occidental-Terrassa Foto: FCF